William Nilsson i aktion på den nya banan Tierp arena. Foto: JC Raceteknik

William Nilsson tog SM-silver i rallycross

MOTORSPORT
Finalen på rallycrossen i Tierp gav en fjärdeplats för William Nilsson i RallyX Nordic. Han kom dessutom på silverplats i svenska mästerskapet.

– Efter den här säsongen, som varit lite som en berg och dal-banan, är jag jättenöjd med det, säger 18-åringen.
På nyinvigda Tierp arena avgjordes den sjätte och sista deltävlingen i RallyX Nordic.
William Nilsson låg inför helgen trea i RallyX Nordic, och tvåa i SM. Trots en motig tävling vann han ett SM-silver och tog en fjärdeplats i RallyX Nordic.
– Jag tar med mig ett SM-silver härifrån. Efter den här säsongen, som varit lite som en berg och dal-banan, är jag nöjd med det, säger han i ett pressmeddelande.

William Nilsson har fått kämpa hårt i år.
– Det visar att jag ändå haft en jämnhet och hög lägstanivå, som gjort att jag plockat många poäng. Såklart siktade jag högre i både SM och RallyX Nordic.
– Så nu kommer jag stryka ett streck och glömma årets RallyX Nordic-säsong, för att komma tillbaka stark nästa år, säger Nilsson revanschlystet.

Nya Tierp Arena bjöd på riktiga utmaningar och tävlingen blev helt i publikens smak.
I klassen Supercar Lites gjorde hela 24 förare upp om segern. William Nilsson inledde helgen starkt på träningarna, med en fjärde och en sjätte tid. Han tog senare även en heatseger, men med mediokra tider. William Nilsson kvalificerade sig till semifinal och där fick tävlingen ett trist slut.
– Det var en tuff tävling, både banmässigt och resultatmässigt. Banan förändrades genom alla heaten och det handlade mest om att överleva.
– Jag låg tvåa i semifinalen när jag fick dubbelpunktering, och tävlingen slutade där tyvärr.
Säsongen är inte riktigt över för Tomelillaynglingen. Den 24-25 november körs sista deltävlingen av RX2 International Series i Kapstaden i Sydafrika.