Redhawks nyförvärv redo för debut

ISHOCKEY Det har blivit dags för gruppfinal i Champions Hockey League. Red Bull München väntar i ett dubbelmöte med Malmö Redhawks.

– Vi har satt oss i en bra sits, menar coachen Peter Andersson inför tisdagens match i München, som sänds i SVT Play.
Båda lagen står på nio poäng efter fyra spelade matcher, Redhawks enda förlust kom borta mot Minsk (2-6), medan München föll borta mot TPS Åbo (3-5).
Annars har det blivit idel segrar för klubbarna i höstens upplaga av CHL.
Den stora snackisen inför tisdagskvällens match är Emil Molins efterlängtade debut i Redhawkströjan.

Molin skadade knäet oturligt redan på den första isträningen i början av augusti, och har kämpat hårt för att ta sig tillbaka.
– Det har varit en tuff tid, men jag har fått stor hjälp av de andra spelarna och även av teamet som finns runt laget, säger Emil Molin till redhawkstv.
Emil Molin har varit målmedveten i sin väg tillbaka på isen:
– Jag har tränat mycket benstyrka och kondition under de senaste veckorna och känner mig redo för att spela, förklarar han.
25-åringen, som är son till Gävleikonen Ove Molin, spelade några säsonger i SHL med Gävleklubben, men sedan 2014 har det mest handlat om spel i allsvenskan i bland annat Rögletröjan. Han provade även lyckan i Staterna, först i Idaho Steelheads och sedan i Texas Stars, utan att nå de riktiga framgångarna.

Det var i stället i Modo som Emil Molin hittade vägen tillbaka till SHL. Förra säsongen svarade den spelskicklige centern för hela 51 poäng, fördelade på 23 mål och 28 assist i allsvenskan för Modo.
Det fick sportchefen i Redhawks, Patrik Sylvegård, att slå till i somras.
Coachen Peter Andersson välkomnar också nytillskottet, som innebär att samtliga Redhawks forwards finns tillgängliga.
– Det här blir ett bra tillfälle för Molin att kliva in i hetluften, menar Redhawks-tränaren.
Han får chansen att spela mellan skridskostarka duon Johan Olofsson och Christoffer Forsberg.
– Jag känner mig trygg med att ha de två bredvid mig, och så hoppas jag på spel i power play också, förklarar Molin.

Redhawks kommer till spel med en 5-1-seger borta mot Örebro bakom sig.
– Det var en siffermässigt klar seger, men matchen var kanske jämnare än så, tycker Peter Andersson.
– Men vi fullföljde vår game plan på ett bra sätt frånsett en mindre svacka. Vi spelar ett bra försvarsspel och våra målvakter har hittills bara gjort bra matcher. Det ger lugn och trygghet till vårt spel.

Backsidan är däremot minst sagt skadetyngd. Tobias Ekberg, Anton Mylläri, Anton Öhman och Niklas Arell finns uppsatta på skadelistan. Senast fanns duon William Kaijser och Albin Johansson med som lån från IFK Arboga.
– Det är inte lätt att hitta spelare med så pass kort varsel, särskilt inte när man är ute på en road trip, så jag måste ge en stor eloge till Arboga, som ställde upp och hjälpte oss i en prekär situation, säger Peter Andersson.