Porträtt av musikern Kim Larsen på Prinsessegade, Christianshavn. Foto: News Øresund/Nicklas Bunck Sørensen Andersen

Konsert till minne av Kim Larsen

Köpenhamn Efter beskedet att rockmusikern Kim Larsen har gått bort anordnar Danmarks Radio en minneskonsert i Köpenhamn på söndag 7 oktober.

Planen var först att hålla konserten i en tv-studio i DR Byn. Men det var så många som hörde av sig och ville delta på olika sätt att konserten i stället flyttas till Rådhuspladsen, kommenterar Danmarks Radios underhållningschef, Jan Lagermand Lundme i ett pressmeddelande.

Kim Larsens bortgång har också ökat intresset för hans musik. Dagen innan dödsbeskedet var ingen av den folkkära musikerns låtar någon av de tio mest spelade på Spotify i Danmark. Men på söndagen klättrade sju av hans låtar upp på musiktjänstens danska topp tio-lista. Intresset har inte varit lika stort i Sverige. Där har ingen av Kim Larsens låtar letat sig upp på Spotifys lista över de 200 mest spelade låtarna.

Dagens fråga

Brukar du veckohandla?

Loading ... Loading ...

Webbkryss