Porträtt av musikern Kim Larsen på Prinsessegade, Christianshavn. Foto: News Øresund/Nicklas Bunck Sørensen Andersen

Konsert till minne av Kim Larsen

Köpenhamn Efter beskedet att rockmusikern Kim Larsen har gått bort anordnar Danmarks Radio en minneskonsert i Köpenhamn på söndag 7 oktober.

Planen var först att hålla konserten i en tv-studio i DR Byn. Men det var så många som hörde av sig och ville delta på olika sätt att konserten i stället flyttas till Rådhuspladsen, kommenterar Danmarks Radios underhållningschef, Jan Lagermand Lundme i ett pressmeddelande.

Kim Larsens bortgång har också ökat intresset för hans musik. Dagen innan dödsbeskedet var ingen av den folkkära musikerns låtar någon av de tio mest spelade på Spotify i Danmark. Men på söndagen klättrade sju av hans låtar upp på musiktjänstens danska topp tio-lista. Intresset har inte varit lika stort i Sverige. Där har ingen av Kim Larsens låtar letat sig upp på Spotifys lista över de 200 mest spelade låtarna.

Dagens fråga

Det ser ut som att det blir en regnig midsommar. Bryr du dig?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev