William Nilsson är förväntansfull inför helgens tävlingar i Tierp.

William Nilsson på jakt efter SM-guld

MOTORSPORT William Nilsson siktar högt inför avslutningen i RallyX Nordic i helgen.
– Jag vill försvara tredjeplatsen i RallyX Nordic och samtidigt vinna SM även i år, påpekar Tomelillapågen.

Det är den nya rallycrossbanan Tierp Arena i Uppsala län, som är värd för den sista deltävlingen i RallyX Nordic, där även det svenska mästerskapet i rallycross ska avgöras.
För 18-årige William Nilsson ser det bra ut inför helgens tävling.
I den nordiska serien är han trea i klassen Supercar Lites, med en respektive fyra poäng ned till förarna bakom sig.
I SM-serien ligger han på just nu andra plats, med bara en ynka poäng upp till förstaplatsen.
– Det har varit en tuff säsong för mig med mycket strul, men trots det ligger jag tvåa i SM och trea i RallyX Nordic, påpekar Nilsson i ett pressmeddelande.
– Det känns såklart jättebra. Målet under finalen i Tierp är både att ta ett bra resultat i tävlingen och i mästerskapen. Det ena ger det andra rent poängmässigt. Självklart vill jag försvara tredjeplatsen i RallyX Nordic och vinna SM även i år.

Det är första gången som en rallycrosstävling avgörs på spektakulära Tierp Arena. Banan började byggas den 18 januari i år och blev alltså färdig lagom till finalen.
Rallycrossbanan mäter 1394 meter med 55 procent asfalt och 45 procent grus.
Den nya banan sätter publiken i centrum och är skapad för att ge maximal upplevelse på nära håll.
Från de första stegen in på läktaren så möts besökarna av bilarnas vrål. Därifrån kan hela banan överblickas från start till mål, något som gör den unik.

För två veckor sedan var William Nilsson, tillsammans med flera av RallyX Nordic-förarna, på plats under en pressdag. Då fick alla provköra på banan där allt ska avgöras.
William Nilsson gillade vad han fick se:
– Banan är jäkligt fräck och rolig. Den är snabb och kommer bjuda på mycket action. Min styrka där kommer absolut vara den rutin och all erfarenhet jag har inom rallycross.
– Det är mycket som står på spel. Men jag kan inte göra mer än att köra bil och fokusera på att ha rätt flow.

Det viktigaste blir att behålla kylan och lugnet på Tierpsbanan.
– Blir du stressad tappar du väldigt mycket på en bana som denna, där en liten miss i en kurva kan påverka de tre kommande kurvorna. Det blir en kul bana att avsluta RallyX Nordic-säsongen på, med flera Skåneflaggor på läktaren, säger William Nilsson.