Golf, golfspel, golfspelare, golfklubba, golfboll

Tjuvar gör storklipp på PGA

BARA Inbrotten i bilar på PGA National Sweden i Bara fortsätter.
På onsdagen stals en laptop värd 20 000 kronor i en bil parkerad utanför golfanläggningen och nu vidtar klubben åtgärder.

– Det känns som någon satt detta i ett system och vi ser att vi har haft fler inbrott bara de senaste veckorna, säger Johan Jurland som jobbar i receptionen på PGA National Swedens anläggning i Bara.

Det senaste inbrottet på onsdagens eftermiddag är bara ett bland flera i anslutning till golfbanan den senaste tiden. Som Skånskan berättat tidigare har tjuvar mitt på dagen vid flera tillfällen kommit över både dyr golfutrustning, datorer, klockor och kläder för stora summor i vid bilinbrott på golfbanans parkering.
I anslutning finns ett hotell- och konferensanläggning, butik och restaurang och tjuvarna slår till mot bilar som parkerats med värdesaker kvar när ägaren själv spelar golf eller är inne på anläggningen i olika ärenden.

– Nu har vi i ett första steg satt upp skyltarna Töm bilen själv som syns när man kör in på parkeringen. Men vi får väl se om vi till nästa säsong sätter upp någon form av kameraövervakning, säger Johan Jurland.
Han konstaterar att det ofta rör sig mycket folk och bilar på parkeringen vilket innebär att tjuvarna troligen agerar snabbt när de tar sig in i bilarna, tar vad de är ute efter och sen försvinner.
– Vi har omklädningsrum med låsbara skåp där det finns möjlighet att lämna saker. Men många upplever nog det som tryggt att ha grejer kvar i bilen, säger Johan Jurland.

Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson håller med:
– Jag har lyft detta nu i ledningsgruppen och kommer själv att köra ut där, säger kommunpolisen, som också noterat att anmälningarna om inbrott ökat på PGA banan. Samtidigt konstaterar han:
– Det är inte helt enkelt att lösa detta, men samtidigt är det bara en väg som leder till och från klubben så det går ju att stoppa bilar. Det handlar om att ha ögonen öppna för udda bilar, för de kommer säkert i bil, knackar en ruta snabbt och är sedan i Malmö på fem, tio minuter.

Dagens fråga

Följer du Allsvenskan?

Loading ... Loading ...