Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Nilla Fischer lämnar Wolfsburg för Linköpings FC

Verumsfödda Nilla Fischer lämnar Wolfsburg och Tyskland för spel i Linköpings FC från och med den 1 juli 2019.

Sedan 2014 har Nilla Fischer, 34, varit proffs i tyska Wolfsburg, som hon bland annat vunnit tyska ligan och Champions League med, men nu vänder hon nu mot Sverige och Linköpings FC igen.

– I sex säsonger har jag haft förmånen att spela för ett av Europas bästa lag där vi lyckats vinna många titlar under åren. Det har varit roligt och utmanade att få spela på, och med den absoluta toppen! Nu ser jag framemot, och känner mig mycket inspirerad att återgå till de regerande svenska mästarna LFC. Det finns mycket jag hoppas kunna bidra med i deras jakt på titlar och Europaspel, säger Nilla Fischer i ett pressmeddelande.

Säsongerna 2012-13 representerade Nilla Fischer Linköpings FC efter att dessförinnan spelat i Vittsjö (1998-2000), Kristianstads DFF (2000-2003) och LdB FC Malmö (2003-2011). Nu blir det spel i östgötaklubben igen till och med 2021.

– Linköping är hemma för mig och min familj och jag känner mig stolt över att kunna representera en klubb som har en, för mig, passande värdegrund. Jag ser fram emot samarbetet med Olof Unogård som har ett öppet feministiskt synsätt. Jag kan således fortsätta vara hela mig själv hos LFC, säger Nilla Fischer.

Nilla Fischer har två år i rad, 2017 och 2018, blivit framröstad som medlem i Världslaget. På meritlistan står det även 165 landskamper, och hon har även gett namn till idrottsplatsen, Nillavallen, i Verum.

Hon ansluter till Linköpings FC efter nästa års VM som avgörs i Frankrike under tiden 7 juni-7 juli.

Sportresultat

Sport i dag