Från vänster styrelseledamoten Lars-Eric Carlsson, sakkunnige Hans Persson, ordföranden Hjördis Nilsson och sekreteraren Lars Svensson i ideella Röstånga Turist- och Hembygdsförening som lyckats få statligt bidrag på 1,3 miljoner för att renovera Nedangården, Röstångas äldsta och största gård, till kulturmedelpunkt i byn.FOTO: CLAES HALL
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Ordföranden Hjördis Nilsson säger att man renoverar för kommande generationer – och hoppas att det ska gå att få tag i ideella krafter som vill fortsätta arbetet
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Hans Persson visar murka granplankor som ska ersättas med ek.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Cementbruk mellan stenarna ersätts med kalkfog, berättar sakkunnige Hans Persson.

Rustas till kulturmedelpunkt

RÖSTÅNGA Nedangården, Röstångas äldsta och största gård, rustas nu för att ännu bättre kunna fungera som samlingsställe och kulturmedelpunkt för Röstångaborna.
Röstånga Turist- och Hembygdsförening har lyckats ro hem ett stort statligt stöd till projektet, lägger till det man tjänat på Odensjökonserterna och satsar mycket ideell tid för att förverkliga visionerna.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Såg du VM-matchen Sverige mot Kanada?

Loading ... Loading ...