Henrik Zetterberg. Foto: Scanpix

Legendaren avslutar karriären

Ishockey Ryggen sätter stopp för Henrik Zetterbergs karriär. Det bekräftar nu hans klubb Detroit Red Wings.

Det kommer knappast som en överraskning att ”Zäta” lägger av. Henrik Zetterberg, en av Sveriges främsta hockeyspelare genom tiderna med såväl OS- som VM- och Stanley Cup-guld på meritlistan, har dragits med en ryggskada länge. Han har själv uttryckt tvekan för att fortsätta och i slutet av augusti sa hans lagkompis till Expressen:

– Om folk bara visste vad Henrik Zetterberg har gått igenom. Man skulle kunna tro att det är fysiskt omöjligt. Alla vet att han haft strul med ryggen, ändå har han spelat alla sina matcher de senaste åren. Det visar vilken krigare han är.

Nu har Detroit Red Wings general manager Ken Hollans, enligt Aftonbladet, bekräftat att Zetterberg avslutar karriären.

Henrik Zetterberg kom till Red Wings 2002 från Timrå, där han då spelat fem säsonger. Det blev totalt 15 säsonger och 1 082 matcher för klubben. De sex senaste säsongerna har han varit lagkapten.

Läs mer:

×