Ted Eriksson från Ystad knivhöggs i Stockholm i fjor. Foto: Polismyndigheten

HD prövar inte – dom står fast

ystad/stockholm Den man som dömdes till fem års fängelse och utvisning för mordförsöket mot Ystadbördige polismannen Ted Eriksson får inte sitt straff ändrat. Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd.

Den rättsliga processen är därmed avslutad. Domen kommer nu att vinna laga kraft. Det innebär att hovrättens påföljd på fem års fängelse och livstids utvisning står fast.
Det var den 31 augusti i fjor som polisen Ted Eriksson från Ystad knivhöggs när patrullerade vid Medborgarplatsen i Stockholm.

Under rättegången i Stockholms tingsrätt var gärningsmannens ålder en avgörande fråga när påföljden skulle bestämmas. Åklagaren hävdade att mannen var äldre än 18 år, men det förnekade försvaret. Tingsrätten gick på åklagarens linje och det gjorde även Svea hovrätt. Men hovrätten höjde skadeståndet till ted Eriksson från 100 000 kronor till 125 000 kronor.

Ted Eriksson sa till Dagens Nyheter i samband med domen i Svea hovrätt att han tänkte sluta sin tjänst i Stockholm för att flytta hem till Skåne. Efter knivattacken har närheten till familj och vänner blivit viktigare.
– Det blir lite lättare att gå vidare så här.
Han berättade då även att han i september skulle börja en ny tjänst som utredare på polisen i Malmö.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×