Marcus Antonsson är laddad för den allsvenska återstarten. TT/Arkivbild

Antonsson redo för allsvensk återstart

Ett mål per match i de fem senaste matcherna. Livet leker för Marcus Antonsson som ser fram emot den allsvenska nystarten mot Östersund och kommande gruppspel i Europa League.

Malmö FF går in i en tuff period efter det allsvenska uppehållet på grund av Nations League. Sju matcher på 24 dagar väntar och Marcus Antonsson lär få spela mycket de närmaste veckorna eftersom Carlos Strandberg ännu inte är tillgänglig.
– Det är en tuff period som väntar men jag är van vid tätt matchande och att förbereda mig för nästa match, så det är inga problem. Det känns mest som en härlig utmaning både i allsvenskan och i Europa, att spela mycket är ju det man vill som spelare, berättar Antonsson efter fredagens matchförberedande träning, för dagen på Malmö Stadion.

Tränaren Uwe Rösler är dessutom mycket nöjd med sitt nyförvärv för närvarande:
– Han har en strålande form och det bästa är att bara låta honom spela på just nu. Han har jobbat på hårt och blivit belönad för sitt jobb på planen. Det han visar nu är det bästa jag sett av honom på länge, inklusive under min tid i England, berömmer Rösler.
Ord som Antonsson förstås suger i sig:
– Det känns kanon. Jag har kommit jättebra in i laget, trivs i staden och med stödet jag får från alla i omgivningen, inte minst supportrarna. Sedan hjälper det till att det gått hyfsat bra sportsligt.

Han är särskilt nöjd med att han prodcerat mål kontinuerligt på sistone.
– Skönt att kunna backa upp det jag sagt att det skulle lossna bara jag fick göra ett eller två mål och extra skönt att få bidra med viktiga mål.
Under uppehållet har han återhämtat sig på ett bra sätt:
– En tid med tjejen i hennes hemtrakter i Dalsland, lite avkopplande spa och så. Jag har kunnat återhämta kroppen optimalt och har känt mig pigg och fräsch på träningarna efteråt.
Matchen mot Östersund säger han sig ha full respekt för:
– Det blir säkert tufft borta på deras konstgräs. De har visserligen haft en lite tyngre period, men nu har de nog använt uppehållet till att ladda om och snacka ihop sig.
– Vi kommer att behöva göra en hundraprocentig prestation, inget snack om den saken.

Å andra sidan påpekar han att laget är inställt på en tuff – men inspirerande – höst.
– Varje match i allsvenskan framöver kommer att kännas lite som final, men det är också en kul utmaning. Och i Europa fick vi en lottning som vi har alla möjligheter att klara av om vi får ut det vi har inom oss. Det är så man vill ha det som spelare.
Uwe Rösler är noga med att tone ner den långa förlustlösa sviten.
– Vi börjar på noll nu, det är en ny period som väntar och vi måste verkligen ta en match i taget.

Han tycker att det känns bra att ha en tuff uppgift som Östersund borta i omstarten:
– Det är en match med mycket rivalitet och spänning. Det hjälpte oss att få ut max när vi mötte dem hemma och det kommer att hjälpa oss igen. Som vi har tränat känner jag mig optimistisk och tror att vi ska kunna komma upp i samma nivå som senast vi mötte dem.
– Då blev vi inte belönade med tre poäng trots att det var den bästa matchen av oss hittills under min tid här. Men vi får ta belöningen nu i stället.
Han ser dessutom matchen som lite av en test:
– Det blir ett bra mått på hur vi kommit ur de internationella veckorna med Europakvalen.
MFF åker till Östersund med 19 spelare: Walter Viitala, Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Johan Dahlin, Franz Brorsson, Samuel Adrian

×