En scen ur filmen The Predator. Pressbild

Alienfilm utan bestående avtryck

film/recension

The Predator – The Hunt Has Evolved
Regi: Shane Black
Medverkande: Boyd Holbrook och Olivia Munn bland andra
Betyg: 2

Sci-fi precis som skräckgenren har tack vare att det med jämna mellanrum kommer pärlor som fångar upp en ny generation överlevt nya trender och intressen. Western har gått i graven precis som musikfilmer och komedier verkar gå på konstgjord andning.
Från storhetstiden på 40- och 50-talet med filmer som This Island Earth, The thing och Invasion of the body snatchers (även bra nyinspelningar i modern tid så att säga) till våra dagars Alien och Predator som det nu faktiskt är 31 år sedan Arnold Schwarzenegger sprang i djungeln på.
Med åren har det blivit efterföljare och spinoffs med varierat resultat och den nu aktuella The Hunt Has Evolved gör knappast något bestående avtryck i sviten.
Utomjordingen kraschar på jorden och löper amok tills Boyd Holbrook sätter ner klacken tillsammans med ett gäng nördiga veteraner som mest tävlar om att häva ur sig sexrelaterade skämt som inte roar hjältinnan Olivia Munn.
Trots att det smäller och dånar i parti och minut andas det med dagens mått mätt naturligtvis lågbudget både vad det gäller effekter och gaget till B-laget som gör livet surt för den stackars predatorn.
Kanske ingen rulle att skämmas för men å andra sidan inte heller någon att korka upp champagne för.

The Predator – The Hunt Has Evolved
Regi: Shane Black
Medverkande: Boyd Holbrook och Olivia Munn bland andra
Betyg: 2

×