Det var den här köttyxan som 42-åringen dödshotade sin kamrat med. 42-åringen vill ha tillbaka köttyxan, eftersom han har fått den av sina barn och älskar att laga mat. Foto: Polisen

Dödshotade kompis med köttyxa

MALMÖ Den 41-årige mannen hörde att någon visslade nere på gatan. Han öppnade fönstret och fick se en 42-årig kamrat. Besökaren ville bli insläppt, men när han inte blev det kastade han en kniv mot 41-åringen samt hotade honom till livet med en köttyxa.

Nu åtalas den 42-årige Malmöbon för grovt olaga hot, försök till grov misshandel och brott mot knivlagen.
Det var på kvällen den 26 augusti som mannen sökte upp sin ett år yngre kamrat vid dennes bostad i centrala Malmö.
41-åringen berättar att han inte ville släppa in besökaren, eftersom han inte litar på honom. 41-åringen brukar arrangera en del spelningar och arrangera svartklubbar. Det är i detta sammanhang som männen lärt känna varandra.

När 42-åringen nekades att komma in blev han ”helt vansinnig”. Först kastade han en telefon mot 41-åringen och sedan kom en matkniv farande in genom det öppna fönstret.
Enligt 41-åringen var det nära att han blev träffad.
Sedan tog besökaren fram en 30 centimeter lång köttyxa och hotade att döda 41-åringen.

Den objudne gästen var mycket aggressiv och högljudd, vilket hade fått vittnen till händelsen att ringa efter polisen. Som en följd av det kunde 42-åringen gripas på platsen.
Enligt brottsoffret är 42-åringen oberäknelig. 41-åringen har varit rädd för att mannen en dag ska slå ihjäl honom. Enligt 41-åringen har besökaren slagit flera vänner till honom.
Den åtalade 42-åringen har en osammanhängande berättelse i förhören. Han uppger att han hade varit på en föreningsfest dagen innan händelsen och druckit en massa sprit. Sedan hade han fortsatt med stora mängder vin och tagit tabletter den aktuella dagen.
Mannen kan inte förklara varför han sökte upp, attackerade och dödshotade sin kamrat.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×