Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070

Greps med byxorna nere – får fängelse

Malmö I juli gjorde flera personer inbrott i en villa. En 22-åring greps i närheten av huset och hade varken några byxor eller skor på sig. Nu döms han till fängelse.

Personerna som bor i villan där inbrottet skedde vara bortbjudna längre ner på samma gata när de hörde ett larm tjuta. Flera personer sågs lämna huset där larmet tjöt ifrån, varav en av dem sparkade av sig skorna när han sprang därifrån. Den skolöse mannen skulle senare komma att hittas med hjälp av polishund. Mannen satt då i en buske utan byxor, vilka hittades i närheten. I byxorna fanns smycken och mobiltelefoner.

Mannen som greps i buskaget har i förhör sagt att sakerna tillhör en langare som han skulle köpa narkotika av. När mannen och personen han skulle köpa narkotika av möttes frågade langaren om mannen kunde hålla hans mobiltelefoner och en ask. Sedan försvann langaren. Varför den gripna mannen var byxlös förklarade han med att han fick panik när polishunden sökte upp honom och försökte då fly och i samband med detta åkte hans byxor av.

Tingsrätten blir inte övertygade av mannens historia, utan ser det som en efterhandskonstruktion. Därför döms mannen till grov stöld eftersom stölden skedde genom inbrott i en privatbostad.
Mannen har suttit häktad sedan han greps och förekommer tio gånger i belastningsregistret. Frivården och socialtjänsten har hörts och anser att det inte är realistisk att mannen får vistelse eller behandlingshem. Mannen missbrukar narkotika. Mannen får åtta månaders fängelse eftersom han tidigare haft återfall i brott.

Läs mer:

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×