Hurricane Red vid en av sina många segrar. Arkivbild

Färdigtävlat för Hurricane Red

GALOPP En av skånsk, svensk och skandinavisk galoppsport mest framgångsrika hästar genom tiderna har gjort sin sista start. Det är färdigtävlat för stjärnan Hurricane Red.

Lennart Reuterskiöld Jr har nu bestämt sig för att hans första Derbyvinnare Hurricane Red nu drar sig tillbaka från tävlingsbanan.
Stall Zada’s stjärna har under många år skämt bort galopp publiken med sin kapacitet, sin speed, sin fightervilja och sin utstrålning. Alla framgångssagor har dock ett slut så även sagan om Hurricane Red och hans fantastiska tävlingskarriär.

23 juni 2012 inleddes karriären med ett kvallopp på Jägersro och 26 juli 2018 avslutades den i Marit Sveaas Minneslöpning (Grupp 3) på Norska Derbydagen. Totalt startade han 43 gånger under åtta säsonge, vann 18 segrar, hade 15 andra och tredjeplatser och sprang in 7 847 331 kronor.
Bland meriterna finns Svenskt Derby, Voterlöpning, Hurricanelöpning, Pramms Memorial, Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning, Stockholms Stora Pris på Bro Park (2 gånger), Stockholms Stora Pris på Täby och Oslo Cup.
I samband med tävlingarna på Jägersro söndagen den 14 oktober meddelar nu Jägersrogaloppen att Hurricane Red, Stall Zada, Lennart Reuterskiöld, Jr Jacob Johansen samt alla andra i kretsen kring Hurricane Red kommer att uppmärksammas och avtackas.

Man kommer då även att visa en film, en tillbakablick på hela hans karriär och de mest minnesvärda segrarna.
– Vi är dessutom väldigt nyfikna att få veta mer om en fortsatt karriär i avelssammanhang. Vi hoppas att denna smått unikt kapabla, tuffa och hållbara häst får chansen i aveln och att hans avkommor kan briljera på våra galoppbanor i framtiden, skriver Jägersrogaloppens Bo Gillborg i ett pressmeddelande.
– Vi kommer att sakna Hurricane Red men ser fram att ta farväl av honom söndagen den 14 oktober. (SkD)

×