YIF utan chans mot mästarna

HANDBOLL Ystads IF var helt utan chans att hota regerande svenska mästarna IFK Kristianstad inför en kokande Ystad Arena. Gästerna avgjorde tidigt matchen och förlusten skrevs till klara 18-24.

– Det var mycket som inte fungerade. Vi fick inte fart på anfallsspelet, fick inte rörelse på dem. Sedan får man ju ge dem cred för sitt försvarsspel och Leo Larsson gjorde en jättematch i målet. Jag tycker att vi kom till lägen, men brände för mycket, summerade YIF:s Hampus Andersson i Cmore.

Framför allt var det från nio meter som YIF hade förtvivlat svårt i den första halvleken som slutade 8-13. I början av den andra ryckte den orange handbollsmaskinen till 9-17 och åtta bollars ledning. Där kändes det som om matchen var avgjord. även om hemmaspelarna gjorde en kraftansträngning och lyckades putsa siffrorna något till slut.
IFK Kristianstad roterade en hel del i sin spelartrupp jämfört med premiären och visade sin styrka på den kvalitativa bänken.

Matchens bästa målskytt var Kim Andersson med fem mål, men det förklaras av att många IFK:are bidrog till sitt lags skytte.
– Det var Sveriges bästa lag vi mötte och det är klart att man vill vinna extra mycket då, därför var de tråkigt att vi inte nådde upp till vår högstanivå, konstaterade Hampus Andersson.
Matchens avgörande skede var när YIF höll på att krympa avståndet och fick chansen att spela sex mot fyra, men Leo Larsson räddade och på kontringen som följde gjorde IFK mål. Ridå.

×