Fuskade med skärmdump

HÖÖR

En Höörsbo som sålde ett släp på en Internetsajt råkade nyligen ut för ett bedrägeri. Köparen lyckades tillskansa sig släpet genom att visa upp en så kallad skärmdump, en bild tagen som visar en datorskärm, på att betalningen var utförd. Men det hela var en bluff och några pengar kom aldrig in på Höörsbons konto.
Köparna var två personer som i tisdags svarade på Höörsbons säljannons. De påstod sig vara far och son. Den av dem som uppgav att han var pappan ringde och sedan kom den så kallade sonen på besök och inspekterade släpet och godkände det.
”Pappan” påstod att han hade överfört 8 000 kronor som betalning och skickade skärmdumpen som bevis på det. ”Sonen” tilläts lämna med släpet, men några riktiga pengar kom aldrig.
Höörsbon har polisanmält de båda för bedrägeri. Han anade oråd och sparade ägarbeviset som säkerhet ifall pengarna skulle utebli. Det har nu gått en vecka utan betalning.
Höörsbon fotograferade också köparens körkort. Denne är nu uppsatt som misstänkt i polisanmälan. Mannen är 21 år gammal och bor i Sölvesborg.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×