Caroline Seger låg bakom segermålet. Foto: Johan Nilsson/TT/arkiv

Fördel FC Rosengård i Champions League

FOTBOLL FC Rosengård såg ut att få nöja sig med ett kryss borta mot Ryazan i Champions League. Men ett sent självmål räddade Malmölaget som nu har ett bra utgångsläge inför returen.

Champions League, sextondel, första matchen
Ryazan-VDV-FC Rosengård 0-1 (0-0).
Mål: 0-1 (90) Självmål.
FC Rosengård (4-4-2): Zecira Musovic – Celia Jimenez (73), Glodis Perla Viggosdottir, Simone Boye Sörensen, Nathalie Björn – Sanne Troelsgaard, Caroline Seger, Hanna Folkesson, Fiona Brown – Anja Mittag, Lisa-Marie Utland (78). Ersättare: Josephine Frigge, Ebba Wieder (73), Nellie Lilja (78), Edina Filekovic, Linnea Svensson, Josefin Harrysson, Hanna Bennison.
Varningar FC Rosengård: Fiona Brown.
Domare: Hristiana Guteva, Bulgarien.

Segern satt hårt inne, men till slut fick Rosengård in ett mål borta mot ryska Ryazan. Glodis Perla Viggosdottir hittade Caroline Seger med en lång svepande boll i den 90:e minuten. Lagkaptenen nickade bollen via en försvarare in i mål.
– Det var en tuff match på förhand och blev också en tuff match. Jag hade inte förväntat mig en matchbild där vi skulle skapa supermycket målchanser. Vi skapade ett par chanser och borde kanske gjort något mål tidigare. Men jag är nöjd, det sena målet gör att vi får med oss ett riktigt bra resultat till returen, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.
Rosengård hade full kontroll på händelserna och vaskade fram de bästa lägena i en ganska chansfattig tillställning.
I mitten av andra halvlek brände Anja Mittag ett friläge och på den efterföljande hörnan nickade Caroline Seger i ribban.
Ryazans bästa chans kom i början av halvleken. Efter en frisparksvariant hamnade bollen hos anfallaren Elena Danilova som fick iväg ett tungt skott inne i straffområdet, men Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic stod för en vass räddning. Efter bortasegern är det fördel Rosengård i sextondelsfinalen.
– Vi är bara halvvägs, ingenting är klart. Men det är skönt att veta att de måste vinna för att ta sig vidare, säger Eidevall.

Förutom segern, vad är du mest nöjd med i dag?
– Att vi klarar av att ställa om och spela på en rätt dålig gräsplan. Sedan tycker jag att Caroline Seger gör en stor arbetsinsats på det centrala mittfältet. Hon förtjänar beröm.
Returen i Malmö spelas onsdagen den 26 september.

Champions League, sextondel, första matchen
Ryazan-VDV-FC Rosengård 0-1 (0-0).
Mål: 0-1 (90) Självmål.
FC Rosengård (4-4-2): Zecira Musovic – Celia Jimenez (73), Glodis Perla Viggosdottir, Simone Boye Sörensen, Nathalie Björn – Sanne Troelsgaard, Caroline Seger, Hanna Folkesson, Fiona Brown – Anja Mittag, Lisa-Marie Utland (78). Ersättare: Josephine Frigge, Ebba Wieder (73), Nellie Lilja (78), Edina Filekovic, Linnea Svensson, Josefin Harrysson, Hanna Bennison.
Varningar FC Rosengård: Fiona Brown.
Domare: Hristiana Guteva, Bulgarien.

×