Nya segrar för Untersteiner

TRAV Peter Untersteiner bara fortsätter att rada upp segrar på Jägersro. På tisdagen slog han till med en V64-trippel.

Untersteiner inledde med treårige talangen Look Håleryd i V64-1 i det strilande höstregnet och såg ut som om han sysslat med gyttjebrottning när han kom till vinnarcirkeln.
– Senast man var här så glänste man i sidendressen. Men det är bara att bita ihop och det är väl dags att börja slita lite på galonklöderna nu, de har fått vila länge, log Halmstadtränaren.
Han var förstås nöjd med sin vinnarhäst:
– Absolut. Det är en stor och gänglig typ som behövt tid och med lite tur kan han bli en riktigt bra fyraåring nästa år.

Det tog inte särskilt lång tid innan Peter var tillbaka i vinnarcirkeln, nu med Honey Diablo spom fick en riktig smörresa i V64-2.
– Vi hade flyt att komma ända fram i rygg på ledaren efter en försiktig start och sedan kom luckan som på beställning. Men det är en fin häst, bara vi får ordning på en del skavanker.
I den tredje avdelningen hade Untersteiner sin bästa chans i omgången och gjorde ingen besviken. Silent Hill tog sats 700 kvar och bara blåste runt konkurrenterna till en helt överlägsen seger.
– Det var ju inte Derbykvalmotstånd den här gången men han gick en rejäl repa i spåren och gjorde det bra. Han börjar mogna nu och kan bli en rolig V75-häst.

Marc Elias hade också en bra kväll. Han vann med Conrad Lugauer-tränade treåringen Romero utanför V64:an och sedan satte han dit favoriten Norton Commander i V64-4. Hästen galopperade bort sig senast men vann nu lekande lätt.
– En lättnad att han visade att han är på topp igen, Nu blir det några vanliga lopp till och sedan finns det ett stort lopp i Tyskland som kan bli aktuellt.
Joakim Lövgren hade vilat sin Iago Zon i form och trots åttondespår på 1640 meter var han totalt överlägsen i comebacken i V64-5.
– En märklig häst. Ibland tar han inte i och ibland gör han så här. Tänk om han kunde göra så varje gång, log Lövgren.
Marcus Lindgren satte punkt för V64:an genom att leda hela vägen med Prosperous. Rätt rad gav blott 3 755 kronor.

×