Karl- Erik Andersson och Birgitta Hedstigen från Dammfriföreningen tycker att samarbetet med Violetta Fijalkowski från Malmö stad fungerar riktigt bra.
Ilse Paetzold provar en av de grillade korvarna i väntan på motionsdansen, som hon aldrig missar.
Glada besökare på Dammfrigården är stammisarna Lisbeth Andersson, Ralle Söderholm och Maj-Britt Nordahl. 8FOTO: KRISTINA DAVIDSON
Många besökare kom på eftermiddagen för en fika och musikunderhållning med Marcus Lindlöf.

Glada seniorer på Dammfri

MALMÖ Det var fullt med glada människor på Mötesplats Dammfrigården på tisdagen när Dammfridagen ordnades för fjärde året i rad.

De hundratals besökare som kom gick under dagen ägnade sig åt motionsdans, fynda på loppmarknaden, lyssna på musik av trubaduren Marcus Lindlöf, fika och äta i restaurangen och prova på aktiviteter som bingo, boule och stavgång.

– Syftet med dagen är att visa upp allt spännande som händer på Dammfrigården och få fler att komma hit och vara med i gemenskapen, säger Karl-Erik Andersson, ordförande i Dammfri musik- och underhållningsförening.
Han berättar att under de fem år som föreningen har ordnat aktivitet på mötesplatsen har man lyckats locka seniorer från hela stan, som Rosengård, Lindängen och centrum.
– Alla är välkomna oavsett ålder och om man jobbar eller ej. En del kommer hit för att äta lunch eller fika och det finns alltid någon som tar sig an dig som är ny, förklarar Karl-Erik Andersson.
Maj-Britt Nordahl är en av dem som bor i huset och besöker Dammfrigården i princip varje dag. Hon och hennes man Arne håller i den populära bouleträningen på måndagar.

– Det är fantastiskt att vi har en sån fin mötesplats där det alltid händer något och där du kan träffa vänner och umgås, säger Maj-Britt Nordahl.
När Skånskan hälsar på under dagen är det många som vill komma fram och berätta hur roligt de har på mötesplatsen och hur väl mottagna de blir.
– Det är just det som är syftet med våra mötesplatser, att bjuda in till social samvaro, bryta ensamheten och få främst äldre att våga gå ut och träffa andra och vara aktiv, menar Violetta Fijalkowski, platsansvarig för Malmö stad.
På gården fanns personal från MKB på plats för att bjuda på korv och prata med besökarna.
– Vi äger 55+ boendet bredvid och tycker att det vara ett bra tillfälle att vara med i dag och bekanta oss med våra hyresgäster, säger husvärden Emma Wigur.
Mer information omDammfrigården: malmo.se/dammfrigarden

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×