– Vi måste göra vad vi kan för att få igenom vår politik, säger Carina Wutzler (M).

Carina Wutzler uppmanar till samarbete med SD

VELLINGE Med 50,6 procent av Vellinges väljare skickar moderata kommunalråd Carina Wutzler (M) nu en uppmaning till sin partiledare Ulf Kristersson.
– Vi måste börja prata med Sverigedemokraterna.

Moderaterna har ett av sina starkaste fästen i Vellinge och här är frustrationen stor för att partiet tappat väljare på riksplanet och ännu inte tackat ja till samtal med SD.

– För att få till ett regeringsskifte måste vi höra var Sverigedemokraterna står. Nu är det upp till bevis för SD om de tänker fälla Löfvens regering och vi måste göra vad vi kan för att få igenom vår politik.
Det säger kommunalråd Carina Wutzler vars parti med egen majoritet kan styra Vellinge kommun utan samarbeten med varken SD eller andra partier.

Missnöjesröstningen på SD i riksdagsvalet i stället för M anser hon har att göra med en otydlighet i frågor som bland annat rör asyl- och integrationsfrågor.
– Jag tycker inte det är konstigt att man pratar med andra partier, det gör vi när det gäller frågor för Vellinges bästa, menar Carina Wutzler.

Ska M bilda regering med SD?
– Det är inte det jag säger, men har man ingen egen majoritet så måste man sätta upp en struktur. Men om det innebär att SD kräver något i gengäld då får vi ta den diskussionen då, menar Carina Wutzler, som dock inte utesluter att det kan bli aktuellt med ordförandeposter i utskotten eller till och med ministerposter.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×