Malja tillbaka där det började

MoTOR Veckoslutet som kommer återvänder Malmösonen Gustav Malja till platsen där alltihop började.

Lördagen den 9 juni 2012 tog Gustav Malja karriärens allra första bilracingseger.
Serien i fråga var ADAC Formel Masters, föregångaren till det som senare blev tyska Formel 4.
Platsen för debutsegern var Sachsenring.
Nu, sex år senare, återvänder skåningen för första gången sedan dess till den östtyska racinganläggningen utanför Chemnitz.

Den här gången är det säsongens näst sista deltävling för Porsche Carrera Cup Deutschland som står på programmet.
– Sachsenring har en speciell plats i hjärtat. Jag minns väldigt tydligt den där helgen 2012 när jag tog min allra första seger – och faktiskt också den andra när jag vann igen dagen därpå. Det var starten för en fantastisk resa för min del. Jag har aldrig varit där sedan dess, så det blir kul att återvända i helgen, berättar Gustav Malja.
Det är en viss skillnad på bilen han kör nu och den han körde 21012.

– Porschen är stor, tung, och vrålstark, väldigt annorlunda mot det jag upplevde i ADAC Formel Masters 2012, och jag tror att det blir en rejäl utmaning att tygla den runt Sachsenring med alla sina krön och snabba, blinda svängar. Det ska bli kul och jag känner mig riktigt taggad, konstarerar Malja.
I sammandraget ligger Gustav Malja på 13:e plats i totalen i Porche Carrera Cup Deutschland – men på en femteplats i rookieligan. (SkD)