Sebastian Skoglund vet hur man släcker en brand när det brinner. Här tillsammans med räddningsman i beredskap Rickard Edvardsson. Foto: Hanna Dockson
Barnloppisen var mycket populär. Här gjordes en hel del fynd.
Bert Bernhardsson från Lions tycker att årets Genarpsdagar har varit ovanligt populära.
Uppvisningen av kampsport lockade en stor publik.
Christel Meijerhöffer kom från Friluftsfrämjandet och stekte krabbelurer. En mix av amerikanska pannkakor och sockerkaka.

Genarpsdagarna gjorde ingen besviken

GENARP. Lions Club och Genarps Byalag arrangerade i dagarna två Genarpsdagarna för 15:e året i följd. Årets tema var ”Motionärens Paradis” som märkes av under de båda dagarna.

Regnet hängde i luften både under både fredagen och lördagen när Genarpsdagarna firades. Dagar som fick Genarsborna att gå man ur hus och att mötas upp i en trevlig gemenskap.

– Vi har haft jättetrevligt och logistiken fungerar helt som det ska. Vårt tält rymmer 200 personer och på fredagkvällen var det mer än 200 personer. Detta samtidigt som det utanför rörde sig flera besökare som bara njöt av vårt tivoli, säger Bert Bernhardsson, Lions Club Genarp.

I tältet samlas man för att äta en bit mat och titta på några av utställarna. Lördagskvällen avslutades med en spelning med ett populärt band från Skurup.
– De här dagarna kostar runt 100 000 kronor att arrangera, men det är värt det när man ser hur mycket det uppskattas, säger Bert Bernhardsson.

Utöver tältet fanns det en hel del att välja på bland annat barnloppis, tivoli och olika sorters mat att smaka på. Det bjöds även på en hunduppvisning, eftersom många har hund i Genarp. Årets tema innebar att olika träningsklubbar fick chans att visa upp sig. Här handlade det både om fotboll och kampsport. Just kampsporten lockade en påtagligt stor publik som fick se olika typer av kampsporter.

En av de populäraste punkterna, i alla fall för de minsta, var Räddningstjänstens traditionella besök. De fanns på plats för att svara på allmänhetens frågor samt för att visa hur man släcker elden på bästa sätt i olika situationer.

För en del av besökarna blev det också en möjlighet att själv få testa på att släcka elden och några var mer rutinerade än andra.

– Jag har lärt mig hur jag ska agera vid brand via youtube och genom att jag har varit och tittat på Räddningstjänsten sju år i rad, säger Sebastian Skoglund.

Han erkänner att han kan det här med att släcka bränder nästan utan att tänka, men att det också kan gå illa ibland även om det bara är en övning.

– Det är självklart på allvar även om det är en övning. Det finns handskar som vi kan använda här när vi får testa på, men förra året var det en annan typ av filt där inte handskar skulle behövas. Problemet var bara att då var det ett litet hål i filten som gjorde att elden kom ut. Jag brände mig så man kan säga att jag verkligen har fått känna på hur det känns att släcka en brand, säger Sebastian Skoglund.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×