Potatissallad med rostad paprikasås

Prova Diadonnas enkla tillbehör till kräftorna!

Tips!
1.  Det går en trend i att låta två gäster dela ett fat. Lägg upp mat för två personer och ställ ut flera likadana fat.
2.  Häll upp paprikasåsen i miniskålar och sprid ut dem på bordet.
3. Ett annat sätt att servera kräftor med tillbehör är på tidningspapper. Tänk på att lägga en vaxduk under för att skydda ditt bord.

 

Västerbottenostpaj till kräftorna i all ära, men visst kan det vara kul med variation eller åtminstone ett komplement? Diadonna har det perfekta receptet för dig till kräftskivan som du måste prova!

Potatissallad:
cirka 600 g potatis
1 gul lök
färska örter (ex. dragon, persilja)

Vinägrett:
3 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Sås:
3-4 röda paprikor
1 dl crème fraiche
2 tsk sambal oelek
färsk persilja
salt
peppar

Tillbehör:
kräftor
ägg, kokta
romansallad
majskolvar, kokta

Gör så här:
Börja med såsen. Sätt ugnen på 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg halvorna på en plåt med skinnsidan uppåt. Rosta i övre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Paprikorna ska vara svarta och sotiga. Ta ut plåten och lägg över paprikorna i en djup skål. Täck med plastfolie. Låt svalna en stund och dra sedan bort skinnet. Lägg över i en bunke och mixa paprikan med hjälp av en stavmixer. Tillsätt crème fraiche, sambal oelek och hackad persilja och rör om. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt under tiden.

Koka potatisen mjuk och skär i mindre bitar. Lägg potatisen i en bunke ihop med tunt skivad lök och hackade örter. Vispa ihop rapsolja, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och peppar i en liten skål. Häll över potatissalladen och blanda. Servera paprikasåsen bredvid.

 

Tips!
1.  Det går en trend i att låta två gäster dela ett fat. Lägg upp mat för två personer och ställ ut flera likadana fat.
2.  Häll upp paprikasåsen i miniskålar och sprid ut dem på bordet.
3. Ett annat sätt att servera kräftor med tillbehör är på tidningspapper. Tänk på att lägga en vaxduk under för att skydda ditt bord.