Tobias Brink knep en pallplats på Gelleråsen. Foto: TT/ARKIV

Pallplats för Brink

MOTORSPORT Tobias Brink och Micke Ohlsson stod för stabila insatser på Gelleråsen Arena när STCC-serien startade om efter sommaruppehållet. För Brink blev det en pallplats i det första heatet där flera förare diskvalificerades.

Det blev en händelserik tävlingshelg på Gelleråsen i Karlskoga. Under lördagen blev funktionär påkörd och avled. Tävlingen fortsatte, men det blev rörigt. PWR Racing-förarna Daniel Hägglöf, Philip Morin och Robert Dahlgren diskvalificerades för att ha kört med felaktiga avgassystem, vilket gjorde att Tobias Brink flyttades upp till tredjeplats och Micke Ohlsson till sjätteplats i första heatet.
– Kanske inte sättet man vill kamma hem en pallplats på, men det har varit en stabil helg för oss och vi har både stärkt vårt självförtroende samtidigt som vi fått med oss många poäng. Konkurrensen sporrar oss bara att arbeta ännu hårdare och vi är inte långt från den absoluta toppen, riktigt kul, säger Tobias Brink i ett pressutskick.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som tog hem det andra heatet och blev den första kvinnliga STCC-segraren någonsin, fråntogs också segern och diskades precis som stallkamraterna i PWR Racing. Beslutet har överklagats till Svenska bilsportförbundet.
– Jag var först över mållinjen och det kan ingen ta ifrån mig, säger hon till nwt.se.

Brink Motorsport trivdes utmärkt i Värmland. Ohlsson bjöd på stor show med snygga omkörningar och slutade nia i andra heatet, som blev en åttondeplats efter den tekniska efterkontrollen. Brink slutade sexa i heat två och flyttades upp till en femteplats.
– En söndag med härliga dueller och schyssta omkörningar. Det var kul att sitta bakom ratten i dag. En riktigt stabil insats, säger Ohlsson.

Johan Kristoffersson leder STCC-serien på 123 poäng, en poäng före Robert Dahlgren. Brink ligger sjua på 77 poäng och Ohlsson tia på 26 poäng.
STCC fortsätter den 8-9 september på Rudskogen utanför Oslo.