Räddningstjänsten arbetar med att släcka en brand i en livsmedelsaffär i Trelleborg natten till måndagen. Foto: Johan Nilsson/TT
När polisen kom till platsen hittades en skadad man som fördes med ambulans till sjukhus. Foto: Johan Nilsson/TT
Räddningstjänsten arbetar med att släcka en brand i en livsmedelsaffär i Trelleborg natten till måndagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Boende evakuerade efter kraftig brand i butik

Trelleborg Ett SOS-larm inkom vid midnatt om en brand i en livsmedelsbutik på Fagerängsvägen.

– Initialt har det upprättats två anmälningar, en om grov mordbrand och en grov rån, säger Åsa Emanuelsson presstalesperson vid polisen.

Vid midnatt åkte räddingstjänst och polis  direkt till Fagerängsvägen för närmare kontroll. Vid framkomsten anträffas en person utanför byggnaden som tidigare befunnig sig inne i lokalen.

Personen omhändertogs av ambulanspersonal på plats, det är dock oklart hur pass skadad personen är, men hen ska vara vaken och talbar.

– Personen har inga allvarliga fysiska skador och kommer att förhöras mer under dagen för att kanske få en klarare bild om händelseförloppet, säger Åsa Emanuelsson.

Räddningstjänsten satte genast in rökdykare efter ankomsten. Det brann kraftigt och branden var fullt utvecklad i flera delar av lokalen. Byggnaden ska ha fått omfattande brandskador. Personer som vistades i närområdet uppmanades att hålla sig inomhus och stänga fönster och ventilation.

Enligt räddningstjänsten ska det inte ha varit någon spridningsrisk till andra byggnader, då byggnaden är friliggande, men två personbilar har flyttats som var parkerade alleles intill fasaden.

Räddningstjänstenheter från Trelleborg, Anderslöv och Klagstorp samt ledningsenheter från Trelleborg har varit på plats under hela natten för att bekämpa branden.

Vid åttatiden på måndagsmorgonen brinner det, enligt polisen, fortfarande på platsen.

– Byggnaden kommer att brinna ner till grunden, säger Åsa Emanuelsson.

Enligt polisen ska personer från ett intilliggande bostadshus ha evakuerats.

Brandorsaken är inledningsvis okänd.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×