Trygghetsvärd skadad av banger i Stadsparken

Svedala En av Svedala kommuns trygghetsvärdar skadades av en banger när flera politiska partier var ute för att informera sin väljare under torsdagskvällen.
– Mannen har fått huvudvärk och stor smärta i öronen, berättar kommunpolisen i Svedala som Skånskan pratat med.

Det var i Stadsparken i Svedala som partierna under torsdagskvällen var på plats för att informera och pratar med sin väljare inför det kommande valet. Strax innan klockan 20 närmare bestämt 19.50 ska en av trygghetsvärdarna som var på plats ha fått en så kallad ”banger” kastad på sig eller i direkt anslutning till sig.

– Den small en halv meter ifrån honom, berättar Svedalas kommunpolis.

Enligt den polisanmälan som upprättats har mannen drabbats av huvudvärk och stor smärta i öronen.

När Skånskan ringer till Svedala kommuns kommunikationschef på fredagsmorgonen är detta nya uppgifter.

– Detta är inget jag vet något om än men jag återkommer, säger Nina Gilljam.

Trygghetsvärdarna lyder under räddningstjänsten och verksamhetschefen där säger följande om händelsen på förmiddagen:

– Jag fick höra detta nu på morgonen och vi kommer så klart prata vidare om detta. Eftersom mannen hade nattpasset ligger han mest troligt och sover nu, säger Mikael Jönsson.

Bangers är en typ av kraftig smällare som kan avge upp emot 170-180 decibel och är jämförbart med ljudet av ett pistolskott. De är, tillsammans med annan pyroteknik, olagliga att använda på allmänna platser.

Senare under eftermiddagen efter att kommunen haft möten och haft kontakt med den drabbade trygghetsvärden säger kommunens enhetschef Fredrik Kristell så här.

– Han har inga kvarstående problem, det vill säga att susandet i öronen har försvunnit, likaså huvudvärken. Han berättar för mig att han stod och pratade med en politiker när det plötsligt small tätt intill honom. Det går inte att konstatera att det var en ”banger” utan det blir spekulationer, säger han.

Efter smällen kunde varken säkerhetsvärden eller politikern se någon som kan ha kastat det som small. Hur de kommande politiska informationsträffarna kommer se ut rent säkerhetsmässigt är däremot inget enhetschefen vill gå in på.

– Hur vi hanterar säkerheten tänker jag inte kommentera. Det skulle förstöra den säkerhet vi har, säger Kristell.

Skånskan har försökt få en kommentar av den drabbade säkerhetsvärden men han vill inte ge någon kommentar.

Dagens fråga

Har du köpt sommarkortet?

Loading ... Loading ...