Bilbränderna en hämnd mot polisen

INRIKES Bara timmen innan bllbränderna i Göteborg i måndags kväll fick tidningen Expressen en video om att något skulle hända.

”Behandla oss som djur och vi ska bete oss som djur” ska en person ha sagt i en video som tidningen Expressen fick bara en dryg timme innan bilbränderna började i olika delar av Göteborg. Personen som pratade i videon skyller det hela på polisen, politikerna och samhället.

Videon som Expressen fick ha haft tre delar där det handlade om att polisen är brutal och trakasserar människor utan grund, att socialtjänsten rycker bort barn från deras familjer och att det är orättvist att övervakningskameror sätts upp i fattiga områden men inte i rika.

– Behandla oss som djur och vi ska bete oss som djur. Detta är inget hot, utan enbart för att väcka samhället, avslutar den maskerade mannen videon med.

I tisdags greps tre personer för inblandning i bilbränderna. En 19-åring och en 20-åring greps i Göteborg, och en 18-åring greps i Turkiet, samtliga är misstänkta för grov mordbrand.

Ytterligare tre personer ska ha gripits i Hjällbo och Bergsjön natten till tisdag misstänkta för förberedelse till våldsamt upplopp, respektive medverkan i våldsamt upplopp, men ska ha blivit släppta efter förhör men de är fortsatt misstänkta.

– Vad som har framkommit av utredningen hittills finns det ingenting som antyder att det skulle vara politiska motiv bakom, säger Mats Ihlbom som är kammaråklagare och förundersökningsledare till SVT Nyheter Väst.

– Polisen har en viss kännedom om de som är anhållna, säger Mats Ihlbom.

Dagens fråga

Är du rädd för att flyga?

Loading ... Loading ...