Tidstillägg kostade en finalplats

BILSPORT Det gick inte hela vägen för Tomelillasonen William Nilsson under fjärde deltävlingen av RallyX Nordic.
Till slut blev ett tidstillägg ödesdigert i jakten på final.

– En jätterolig och fin bana där jag hittade farten direkt. Men gick inte som jag hoppats resultatmässigt, konstaterar 18-åringen i ett pressmeddelande.
Under helgen kördes rallycrossmästerskapet RallyX Nordic i danska Nysum.
JC Raceteknik-föraren William Nilsson hittade trots detta rätt direkt.
Han kvalificerade sig till semifinal och passerade mållinjen som tredje bil. Men efter målgång bestraffades skåningen med fem sekunders tidstillägg efter en startincident och blev därmed utanför final.
I stället fick 18-åringen nöja sig med åttonde plats i tävlingen.
– Det var en härlig stämning runt omkring med många supportrar från Skåne som hejade på mig, men gick tyvärr inte som jag hoppats resultatmässigt, säger Nilsson.
– Tyckte att jag hade bra koll på spårval och sådant i semifinalen fast i stället blev det en incident i andra kurvan som jag bestraffades för.
Femte deltävlingen körs i finska Kouvola 26 augusti.
Efter att ha tappat två placeringar, ner till femte plats, under helgens tävling hoppas William Nilsson kunna samla bra poäng i Finland och åter klättra i mästerskapet.
– För att förbereda mig behöver jag inte fokusera så mycket på farten, för den har funnits hela säsongen. I stället kommer jag fokusera på att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.