Festivalbesökarna har en tydlig bild av hur de vill att det ska se ut. Foto: Hanna Dockson
Nej det gör inte ont att få en inbakad fläta tycker Signe Harrysson.
Meis Jawad är en av de duktiga hårstylisterna från Nordic Glam Team.
Om man är över 18 år kan man få en avancerad makeup för att komma i festivalstämning.
Elsa Johnson och Signe Harrysson blev mycket nöjda med sina frisyrer.

Glammigt värre med Glamstationen

Malmö När Malmö festivalen är igång finns det många som vill ta festivalstämningen ett steg högre. Glam stationen är ett styling initiativ som gör att festivalbesökarna kan bli festligare antingen bara med en frisyr eller med smink och glitter.
Första gången den mobila skönhetssalongen gjorde entré i större sammanhang var under Big five festivalen. Där var det många tjejer som blev glada över att det fanns möjlighet att få en avancerad frisyr. Efter succén bestämde man sig för att även ta konceptet till Malmö festivalen. Även här är det succé.

Redan klockan 15 på eftermiddagen när det slår upp sin mobila salong är de flera som har samlas för att dels titta på och dels för att få en glammig festival look
– Vi är ett mobilt hår och sminkföretag som har gjort det till vår grej att vara liter överallt. Vår medverkan på festivalen gör vi för att det är kul träning för oss att anpassa oss efter våra besökares önskemål, säger Meis Jawad, hårstylist från Nordic Glam Team.

Festivalbesökarna kommer själva med förslag på frisyr och sedan stylas de. Kompisarna som är först ut på scen har gemensamt bestämt sig för att det är inbakad fläta som står överst på listan. Tjejerna sitter snällt i sina skönhetsstolar och blir stylade och säger inte ett knyst trots att flätorna ser ut att ligga rätt så spända mot hårbotten, precis som det ska vara.
– Jag ville ha inbakade flätor för att jag tycker att det är fint. Det går att göra på sig själv, men det blir finare om någon annan gör det. Mamma brukar göra på mig ibland, säger Signe Harrysson.
Hon brukar ha inbakade flätor när det är något speciellt och sedan brukar de få sitta kvar i tre dagar max.
– De går att sova med, säger Signe Harrysson.

Om festivalbesökarna inte vet vad de vill så har stylisterna fria händer.
– Vi gör smink och hår under festivale, men för att festivalbesökarna ska få smink måste de vara över 18 år.
– 12-13 åringar kan på sin höjd på highlights, säger Meis Jawad.

När flätorna är klara ska det förstås jämföras och båda är märkbart nöjda.
–Det tog en kvart ungefär. Jag brukar har frisyren om man går på bröllop, säger Signe Harrysson.
–När jag var liten hade jag kort hår väldigt länge så nu vågar jag inte riktigt klippa det för att jag vill att det ska vara långt, säger Elsa Johnson.
De känner varandra genom skolan och går i samma klass. På en tio i topplista över roliga aktiviteter på Malmö festivalen så får Glam stationen 10 av 10
–Det är mysigt där inne och roligt att få en gratis frisyr. Dessutom känner man sig som en stjärna när man sitter i stolen, säger Signe Harrysson.
Hanna Dockson

Dagens fråga

Har du rensat ut julen nu?

Loading ... Loading ...