Minst fyra gånger om året åker Mikael Otterberg och Jonas Andersson till Kina för att besöka fabriker och mässor. De många resorna har skapat roliga minnen. Jonas Andersson minns framförallt en hotellnatt i Canton. – När jag kom till mitt rum var det alldeles rökfyllt. Jag gick ner och bad om ett annat rum. Följdfrågan blev då om jag ville ha en säng i rummet vilket jag svarade ja till. Då visade det sig att åtta anställda flyttat sängen via hissen från rökrummet till mitt nya rum. Hotellrestaurangen hade också en italiensk meny men inga rätter att servera. En annan gång kunde de bara servera vatten och en gång fick vi in en helt ostekt köttbit. Vi brukar kalla hotellet för Kinas Fawlty Towers, säger Jonas Andersson och skrattar.
East Import har i dag cirka 1 000 kunder. Den produkt som just nu säljer bäst är en vanlig laddkabel till en telefon. Mikael Otterberg menar att det är ett missförstånd att man bara tittar på priset i Kina. – Våra kunder måste uppleva att vi är trygga att jobba med. Att våra produkter är säkrade och har rätt kvalitet. Fabrikerna vi anlitar ska leva upp till våra högt ställda krav både vad gäller produktionsmiljö och säkerhet, säger han

De spelade högt i satsning som bär frukt

höör East Import är företaget som steg som en sol under 90-talet och som sedan genomled några tuffa år. Nu är företaget tillbaka på grön kvist tack vare ägarna Mikael Otterberg och Jonas Andersson. Men de är långt ifrån nöjda.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×