Rasmus Bengtsson och Arnor Traustason missar fredagens match mot Dalkurd. Carlos Strandberg finns med i truppen men det är oklart om man kommer spela eller ej.foto: TT

Traustason och Bengtsson missar matchen mot Dalkurd

fotboll Skadelistan i MFF innehåller en hel del namn. Nu står det klart att flera spelare missar fredagens match.
– Traustason mår bättre men är inte med i morgon. Rasmus Bengtsson är inte heller tillgänglig till i morgon, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson.

Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Arnor Traustason och Rasmus Bengtsson det är de spelarna som funnits på MFF:s skadelistan sedan matchen mot Vidi FC i tisdags. Deras status har sedan dess varit ett frågetecken men nu kommer följande besked från MFF:
– Strandberg stegrar från dag till dag och han är väldigt nära. Vi gör fortfarande tester om han är tillgänglig för fredag eller tisdag, det är fortfarande öppet, vi tar beslut senare under dagen, säger Robertsson.

Tränade han fullt idag?
– Han gjorde belastningsmoment som är i närheten av att vara full belastning men han gjorde det på egen hand.
Att två viktiga kuggar som Rasmus Bengtsson och Arnor Traustason missar fredagens match och inte ens tränade under torsdagen gör däremot inte att det är helt kört till tisdagens returmöte menar Robertsson.
– Arnor mår bättre och visade inget konstigt i testerna. Bengtsson och jag körde i gymmet idag och vi har ett mål och en förhoppning om att de båda ska vara med till på tisdag, säger Jesper Robertsson.
Trots en del negativa besked är det ändå positiva miner och relativt goda förhoppningar om de skadades återhämtning.
– De alla följer sin plan och har sin egen återgångsfas, säger han.
Guillermo Molins sågs springa tillsammans med Carlos Strandberg och Jesper Robertsson under onsdagen men Molins syntes inte till under torsdagen. men det är inte tal om något bakslag.
– Han har återhämtning idag, precis enligt sin plan så det är inget konstigt. Han kör på i morgon igen, säger Jesper Robertsson.

×