Uwe Rösler. Foto: Arkiv/tt

Rösler: ”Vår tuffaste match sedan jag kom”

Från Champions League-kval till match i Gävle mot allsvenska jumbon Dalkurd. MFF:s tuffaste utmaning hittills, enligt Uwe Rösler.
– Det blir vår tuffaste match sedan jag kom hit, säger Rösler.

Det har bara gått knappt tre dygn från matchen mot Vidi när MFF ställer sig på planen redo att ta sig an Dalkurd i Allsvenskan. På pappret en mycket enklare uppgift enligt många men inte MFF-tränaren.
– Rent fysiskt och fotbollsmässigt var det därför vi flyttade matchen för att få lite mer vila inför returen. Men mental blir det tufft, vi måste vara fokuserad och redo att ta tre poäng, säger han.
Fredagens motstånd har Rösler sett fyra matcher av på video. Att de tappat sin bästa forward som för den delen även var avstängd i matchen mot MFF tror huvudtränaren inte förändrar så mycket i motståndarnas spel.
– Jag har sett dem i flera olika uppställningar så vi är förberedda men vi måste vara mentalt redo för en fight, säger Rösler.
Att MFF åker upp med en något förändrad trupp inför fredagens match var på förhand ganska givet. Med Bengtsson och Traustason ur spel samt eventuellt även Carlos Strandberg är det en 20-manna trupp som innehåller tre lärlingsspelare.
En spelare som inte finns med i Röslers 20-mannatrupp och som inte är skadad är mittfältaren Bonke Innocent.
– Det är hårt att kalla vissa av mina spelare lärlingar. Det är så det är, jag har valt min trupp av många anledningar. Men en av huvudanledningarna är vad vi behöver till denna matchen och på vilka positioner vi behöver extra kraft, säger Rösler.
Innocent som inte funnits med på ett antal matcher ens i truppen skulle kunna vara på väg bort från klubben. Transferrykten och motiveringen till petningen lyder enligt följande:
– På centralt mittfält tycker jag att vi är starka och för mig tog [Samuel [Adrian] sin chans i matchen mot Drita och efter det är han ett av mina alternativ på den positionen, säger han.
– Generellt sett är jag nöjd med truppen. Budgetmässigt har vi gjort vad vi kan och den största delen var redan spenderad när jag kom. Vi har just nu inga bud eller förfrågningar på någon av våra spelare som är intressant för att sälja i sista minut. Men med skadorna i beräkning måste vi vara förberedda, det betyder inte att vi är på gång med något men vi måste vara förberedda.
Men att det skulle göras någon panikvärvning är inte troligt.
– Det är inte min stil. Ska vi värva, ska vi värva rätt spelare för oss, säger Rösler.
MFF kommer att resa hem med ett chartrat flyg direkt efter matchen i Gävle, detta för att minska nätterna på hotell och timmarna på resande fot.
– Jag vill passa på att tacka förbundet för deras flexibilitet när det gäller tider och matchdagar. Sen självklart vill vi korta ner allt så mycket vi kan för att ge spelarna bästa möjliga förutsättning för att återhämta sig.
Uwe Rösler som själv spelat på högsta nivå berättar att han vet att det kan vara svårt att hitta rätt fokus när man går från en match mot Vidi till att möta ett lag som Dalkurd.
– Alla kan läsa tabellen men det är inte lätt. Som tränare kan man säga vad som men det är därför det ibland är bra ta med nytt blod. De unga spelarna är som att ha en ung het häst, om man lättar lite på tyglarna så vill de visa allt de har i sig, säger huvudtränaren.
Men Rösler vill poängtera att det inte blir lätt att möta Dalkurd.
– Förhoppningsvis kan blandningen på ungt och gammalt, rutinerat och hungrigt bli segerreceptet. Men det gäller att alla i och runt laget pratar om samma saker och pumpar in energi i spelarna, säger Uwe Rösler.

×