EM i triathlon 2020 avgörs i Malmö

TRIATHLON Malmö kommer att stå som värd för EM i triathlon över sprinterdistans hösten 2020.

Det hela blev klart under onsdagen, EM-tävlingarna ska avgöras inne i centrala Malmö på avstängda gator och tävlingscentrum blir Posthusplatsen vid centralstationen.
Ola Silvdahl, som är generalsekreterare på triathlonförbundet, säger så här i ett pressmeddelande:
– Vi har haft ett utmärkt stöd av en ambitiös och stödjande destination, samt flera bra partner. Det går inte att nog framhålla föreningslivets arbete och den lokala organisationen.
Förutom elitklasser för både damer och herrar, avgörs även EM i åldersklasser med femårsintervaller, plus europamästerskap i olika paratriathlonklasser.
Dessutom kommer det inom ramen för mästerskapet också finnas tävlingsdagar för vanliga motionärer och för barn och ungdomar. EM-tävlingarna pågår under flera dagar med mellan 2000 till 3000 deltagare från hela Europa.
EM i Malmö avgörs över sprintdistans, vilket är halva distansen för vad som gäller i OS-programmet. Det innebär 750 meter simning, 20 kilometer cykel och fem kilometer löpning.
Momenten körs på varvbanor, vilket ger möjlighet att följa deltagarna på ett bra sätt under loppet. Eliten kommer att avverka hela tävlingen på under en timme.
EM i Malmö avgörs efter OS-tävlingarna i Tokyo.

×