Socialdemokraterna i Malmö höll under onsdagseftermiddagen ett valmanifest. Foto: Natalie Radlovacki
Socialdemokraterna i Malmö höll under onsdagseftermiddagen en manifestation inför valet.

”Välfärden går först”

Malmö Under måndagseftermiddagen samlade Socialdemokraterna i Malmö till valmanifest i trädgården till Per Albin Hanssons födelsehem.
Flera löften och mål framfördes under mötet.

Ordförande för Socialdemokraterna i Malmö Joakim Sandell välkomnar alla till presentationen av deras kommunalpolitiska program.
Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh fortsätter pressträffen med en översiktlig genomgång av var de står i olika frågor.

– Vi har ett 50-tal punkter som vi specificerar att vi kommer att jobba med för att förverkliga Malmö. Men vi har brutit ner och konkretiserat några, förklarar hon och håller upp ett litet informationshäfte där de står tryckta.

– För oss går välfärden först. Vi gick till val förra valrörelsen för att bygga Malmö helt, och det vill vi fortsätta med. Vi vill så väldigt mycket mer än det vi har hunnit under denna mandatperiod.
Hon förklarar att störta fokus kommer läggas på frågor som rör barnfamiljer och äldre. Kommunens socialdemokrater vill se till skolornas individuella behov och hålla sitt ”löfte att inte vara klåfingriga i skolpolitiken”.
– När jag tillträdde som skolkommunalråd så slogs jag av att personalen ofta sa att ”Vi har de här resultaten för att vi har de här eleverna”. Men när jag är ute i skolor i dag så säger man i stället ”Vi har de här eleverna och därför jobbar vi så här” vilket är en helt annan ingång, som ger bättre resultat, säger kommunstyrelseordföranden.

Joakim Sandell fyller i att de vill att fler ska få tillgång till att gå i förskola.
– Vi tror att det är en viktig satsning för att kunna förbättra skolresultaten. Vad man har med sig från förskolan underlättar ju inlärningen i senare årskurser.
Vad gäller äldreomsorgen vill de skapa fler trygghetsbostäder samt lyckas anställa fler inom tjänstesektorn. De menar att en del i att öka välbefinnandet handlar om att bemöta behovet av olika sorters boenden. Samt att kontinuitet och bra bemötande från personalen är viktigt.
– Alla delar utav livet ska ha en välfärd som fungerar och som man kan lite på, tillägger han.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×