Alf och Elisabet Andersson får inte strandskyddsdispens för att uppföra ett fritidshus i sitt sommarparadis vid Ringsjön. Hörby kommun sätter sig på tvären och hotar paret med viten på en kvarts miljon kronor. - Det är skandal som kommunen bär sig åt, säger de. Foto: Jonas Karlsson
– Man tror inte att det är sant, att man i ett land som Sverige ska behöva kämpa för att försvara sig, säger Elisabet och Alf Andersson. Foto: Jonas Karlsson
Den gamla stugan är i så dåligt skick att det inte är lönt att renovera dem. Istället planeras för ett nytt, större fritidshus, en bit bort på tomten.
Vägen som leder in till strandtomten. Enligt kommunen har området fyllts ut och vägen anlagts i strid med strandskyddsbestämmelserna.
- Sanning och ärlighet måste få segra till slut, säger Alf Andersson.
Välkommen till Hörby kommun! står det på skyltarna utmed gamla banvallen, som löper parallellt med strandtomten. Men Alf och Elisabet Andersson tycker att kommunens bemötande har varit allt annat än välkomnande.

Stugdröm vid Ringsjön nära krossas

HÖRBY Alf och Elisabet Andersson ansökte om strandskyddsdispens för nybyggnation av ett fritidshus vid Ringsjön. Men stugdrömmen har förvandlats till en mardröm.
Hörby kommun säger hårdnackat nej till byggplanerna, och hotar med viten på hundratusentals kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×