L slopar affischer i Svalöv

Svalöv. Inför årets valrörelse väljer Liberalerna i Svalöv att inte använda sig av affischer får att få ut sitt budskap. Istället kommer partiet fokusera på digitala alternativ.

Liberalerna meddelade beslutet i veckan, och har redan fått indikationer på att andra partier eventuellt kommer att göra samma sak.
– Vi blir kanske inte ensamma i det här, så det är möjligt att vi har satt ett exempel för framtiden.
Partiet menar att sönderslagna affischer som ligger och skräpar ner har varit ett återkommande problem under de senaste valåren. Därför satsar man nu istället på ett miljövänligare alternativ.
– Det blir lite mindre skräpigt, och det används mindre tryckfärg vilket är bra för miljön.

Partiet menar dessutom att man sparar på en del resurser som nu istället kan användas till annat.
– I och med det här beslutet har vi fått loss lite pengar som vi istället kan satsa på reklam på facebook och även på Youtube, säger Torbjörn Ekelund, ordförande i Liberalerna i Svalöv.
Förutom att man nu får mer pengar som kan investeras i andra kommunikationskanaler så leder beslutet även till att man kan ägna mer tid åt annat.
– Den tiden som vi vanligtvis lägger på det här kan vi istället lägga på att traska runt i samhället och prata med människor.

Med den nya satsningen hoppas man kunna locka folk till sina digitala kanaler. Inom partiet är man medvetna om att det finns en viss risk förenat med att plocka bort affischerna från kampanjandet.
– Det är kanske så att vi missar någon valgrupp, men det finns alltid risker med att gå emot strömmen lite. Vi försöker kompensera den risken med att få mer tid till att gå runt och prata direkt med dem som bor i kommunen.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×