Fredrik Johansson och Henrik Håkansson såg en affisch om att det skulle vara nycirkus i Västra hamnen och eftersom de bor i området tog de sig ner till Scaniaplatsen.
En spektakulär show som tilltalade både barn och vuxna, bjöd akrobaten Gregory Diaz på med hjälp av en kinesisk påle. 8Foto: Jeanette Thelander
Efter fem veckors repetition vågar man göra så här, utan skyddsnät och utan hjälm med en stenläggning inunder...
En docka identisk med Gregory Diaz fick demonstrera en del farligheter innan akrobaten utförde numren själv.
Henrik Håkansson fick agera hjälpare vid föreställning, en premiär för hans del. Han gjorde det något motvilligt, men kom undan med blotta förskräckelsen.
Det var hög nivå på akrobatiken.
Det fanns plats för både akrobatik och komik under föreställningen.
Det hade samlats mycket folk i Västra hamnen på Scaniaplatsen, både barn och vuxna uppskattade föreställningen.

Hög nivå på nycirkusnummer i Västra hamnen

Malmö Gregory Diaz gjorde uppskattad Sverige-debut med sitt akrobatiska nycirkusnummer på en kinesisk påle. Och Henrik Håkansson gjorde sin debut som nycirkusartist – om än högst motvilligt.

– Jag pratar ju inte ens franska, så det var lite svårt att förstå hur jag skulle göra, men jag kom ju undan med blotta förskräckelsen, summerade Håkan.

Tillsammans med Fredrik Johansson hade han tagit sig till Scaniaplatsen för att ta del av spektaklet.
– Det var en kul show, tyckte Fredrik.
– Ja, det var häftigt, man visste ju inte vad man skulle förvänta sig, instämde Håkan.
Gregory Diaz har aldrig varit i Sverige förut och uppträder även i morgon på samma plats. Sedan bär det av till Danmark och Belgien innan han är hemma i Frankrike igen.
– Jag har velat bli akrobat sedan jag var tio år, när jag såg min första akrobatföreställning var jag såld, berättar han och skrattar.
Numret som han uppträder med just nu har han bara tränat på i fem veckor.
– Fem veckor räcker för att bekanta sig med den kinesiska pålen, säger han och pekar på det något avskräckande akrobatiska hjälpmedlet.

Den kinesiska pålen väger 300 kilo och är tung att sätta i rörelse, enligt Gregory, som var rejält svettig efter att ha uppträtt på hög nivå i drygt en halvtimme i rekordvärmen, utan mycket bris från havet.
– Jo, jag har förstått att det inte brukar vara så här varmt i Sverige, men det var trevligt att vara här, jag kommer gärna tillbaka.
Det ser säkert publiken gärna att han gör också. Hisnande akrobatiska konster varvades med mycket humor, vilket visade sig vara ett vinnande koncept.

Dagens fråga

Tar Rosengård guld i damallsvenskan i år?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×