Skadade Guillermo Molins och Bonke Innocent på läktaren under tisdagens kval till Champions League, tredje omgången, första matchen, mellan Malmö FF och Vidi FC på Stadion. Foto: Andreas Hillergren / TT / Kod 10600
Carlos Strandbrg tränade själv tillsammans med Jesper Robertsson efter att Guillermo Molins lämnat planen.foto: Johan Nordström

Fortsatt flera frågetecken i MFF

fotboll Sedan tidigare fanns Carlos Strandberg och Guillermo Molins på skadelistan. Efter första matchen mot Vidi förlängdes listan med rasmus Bengtsson och Arnor Traustason.

Malmö FF tappade ledningen i tisdagens match mot Vidi i Champions Leagues tredje kvalrunda. Men allra tuffast var att två nyckelspelare fick lämna planen skadade.

Under onsdagen var det återhämtning för de spelare som deltagit i matchen medan de andra fick ett tufft träningspass efter matchen. De som tränade ute på hydridplanen vid Stadion var Carlos Strandberg och Guillermo Molins.

– De är båda i en återgångsfas och vi stegrar dem dag för dag. Sen uttalar jag mig inte om när vi kan ha dem på planen igen. Båda går framåt hela tiden och har inte drabbats av några bakslag, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Bengtsson lämnade Vidi-matchen och tog sig för knät. Efteråt sa MFF:s fysioterapeut att det handlade om en retning i knäet en diagnos som kvarstår även dagen efter matchen.

– Knäet är stabilt och har inte fått någon värre reaktion till idag. Nu gäller det att stegra honom successivt och återfå funktionen, säger han.

Arnor Traustason lämnade också planen, detta med huvudvärk och yrsel. Islänningen fick en smäll mot huvudet i den andra Cluj-matchen och fick samma symptom då men bedömdes inte ha fått någon hjärnskakning. När symptomen återkom under tisdagskvällen krävdes ett byta och nu kollar MFF med ännu skarpare blick på vad felet kan vara.

– Han vilar idag, det gör man alltid första dagen efter att ha fått symptom i huvudet. Vi gör nya tester men där har jag inga svar än.
– Men det är klart att vi gör och vi drar ögon och öron åt oss ännu mer när symptom upprepas. Sen kan det alltid bero på flera olika saker som värme och vätska, säger Jesper Robertsson.

I övrigt meddelar Robertsson att truppen är frisk och inte drabbats av varken nya skador eller några bakslag.

×