Foto: TT

573 springer för Kim Wall i Gislöv

Gislöv På fredag startar det allra första Spring för Kim i Gislövs läge. Antalet anmälda är över förväntan. Dessutom springer ytterligare minst elva länder till minne av den skånske journalisten som dog för ett år sedan.

Den 10 augusti försvann den trettioåriga Kim Wall under en ubåtsfärd.
Hennes kropp hittades senare. Ubåtsbyggaren Peter Madsen är dömd till livstid för att ha bragt henne om livet.
Familj och vänner arbetar vidare för att hedra Kim Walls minne. I våras presenterade de Spring för Kim – ett motionslopp i Gislöv för den skånske journalistens minne. På årsdagen av hennes försvinnande skulle man springa i närheten av hennes barndomshem.
När anmälningstiden gick ut den 31 juli hade de fått in 573 deltagare.

– Vi hade trott att vi skulle få 200 deltagare, berättar Lotta Wahlqvist.
Tillsammans med Lotta Kellander är hon initiativtagare och arrangör till loppet. De har beslutat att inte ta in några efteranmälningar, eftersom parkeringsplatser med tillhörande säkerhetskrav måste klaras.
Dessutom ska alla deltagare få ett signerat diplom av Kim Walls mamma Ingrid Wall, som deltagit i skapandet av loppet.

Deltagaravgiften om 250 kronor går i princip oavkortat till Kim Walls minnesfond. Det betyder att man fått in cirka 142 000 kronor bara på Trelleborgsloppet.
Parallellt med detta har en väninna till Kim Wall, Mia Dahlgren Winther, sett till att ordna systerloppet Run for Kim ”i resten av världen”.

Dessa lopp går att följa via appen Strava, så principiellt kan man ordna ett lopp till Kim Walls minne var som helst.
Det man vet är att loppet kommer att arrangeras i minst tolv länder och bland annat i Batangas på Filippinerna, Köpenhamn, Tel Aviv, Hudiksvall, New York, Beijing, Boston, Stockholm, London, Lund, Berlin, San Francisco, Istanbul, Zürich och Paris.
Mer information om de internationella loppen finns på www.strava.com/clubs/459735
Starten för Spring för Kim Wall går på Nybostrand klockan 18. De som vill höra Ingrid Wall tala ska vara på bryggan tjugo minuter före start.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×