Isabelle och Mathias Cabrera var två av de barn som var på plats på Mårtenstorget. Isabelle skapade ett fat och brodern en miniatyrkopia av Krognoshuset. FOTO: Joakim Stierna
Mårtenstorget har förändrats genom tiderna. Här har bland annat funnits dammar och ett lusthus omgivet av vatten.
Konstnärerna Bianca Maria Barmen och Karolina Erlingsson ledde workshopen.

Skapande i lera med historiskt tema lockade

lund Sommarlund lider mot sitt slut. Avslutningen sker på fredag.
Ett av de sista evenemangen ägde rum under veckans två första dagar då alla förbipasserande på Mårtenstorget bjöds in att formge det historiska Lund i lera.

Workshopen, som ägde rum på måndagen och tisdagen vid lunchtid, är ett samarbete mellan sommarlund och konstföreningen Aura.
–Vi har 90 årsjubileum i år. Vi försöker därför att på olika sätt förhålla oss till platsen här. I våras talade Kulturens arkeolog Conny Johansson Hervén om vad som funnits på Mårtenstorget under historiska tider, säger Bianca Maria Barmen, som för Auras räkning höll i workshopen tillsammans med konstnärskollegan Karolina Erlingsson.
De tipsar om att Conny Johansson Hervén kommer att hålla en öppen visning av Mårtenstorget och dess historiska hemligheter den 22 augusti klockan 19.
Åsa och Torvald Bergwall var med under tisdagens workshop tillsammans med barnbarnen Isabelle och Mathias Cabrea.
– Det är bra att låta barnen upptäcka vad som finns omkring dem, att de får använda fantasin och tänka sig in i hur det var förr, säger Åsa Bergwall.
Barnen har även fått besöka Uppåkra med morföräldrarna.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du jobba på helgerna?

Loading ... Loading ...