Ribersborgsveckan är i full gång och då värmen trycker på fick dressyrryttarna tillstånd att tävla utan sina kavajer under tisdagen.
Maja Fridh från Ronneby Ryttarförening red en fin ritt med sitt sjuåriga sto Salva.
F.v. praktikanten Mariam Alsibai från Malmö kommun har hjälpt till oerhört mycket under de första dagarna enligt säkerhets-, funktionär- och praktikantansvarige Angelica Malmberg.
Linnéa Jönsson från Kullabygdens Ryttarförening bredvid Ulla Stenlund från Kågedalens Ryttarförening som vann dressyrklassen lätt A: 1 med sin femåriga valack Don Fresador.
Vinnare av klassen medlesvår B: 2 Helen Johansson med sin tolvåriga valack Easy Choise.
Birgitta Jacobson från Malmö Civila Ryttareförening tävlade dressyrklassen medelsvår B: 2 med sin elvaåriga valack Viccamaro. Här hälsar de på domaren efter sin ritt.Foto: Natalie Radlovacki
Birgitta Jacobson från Malmö Civila Ryttareförening tävlade dressyrklassen medelsvår B: 2 med sin elvaåriga valack Viccamaro.

Praktikanter på hästveckan

Malmö Ribersborgsveckan är i full gång och de två första dagarna ägnades åt dressyr.
Under veckan förser Malmö kommun evenemanget med flitiga praktikanter.

Malmö ridsportsklubbar (MRCO) går varje år samman för att arrangera Ribersborgsveckan där allt från dressyr och hästhoppning till käpphästtävlingar äger rum.
Måndagen och tisdagens tävlingsledare Ingrid Holmberg från Malmö Ridklubb höll i flera trådar.
– Vi började bygga banorna redan i söndags vid klockan 10 och blev först klara på kvällen. Kommunen vill att vi ordnar tävlingarna, vilket vi självklart tycker är roligt, men det är ett hårt jobb.

Materialet till banorna och alla hinder har klubbarna fått ordna fram själva.
– Hoppbanan som ska användas mellan onsdag och fredag är sprillans ny. Den har vi i MRCO köpt enbart för Ribersborgsveckan. Sen har vi även några sponsorhinder, förklarar hon.
För att lyckas med både banbyggning och flertalet andra arbetsuppgifter under veckan ansökte arrangörerna om hjälp. Säkerhets-, funktionär- och praktikantansvarige Angelica Malmberg sitter med schemat för praktikanterna som Malmö Stad bidragit med,
– Vi anmälde vårt behov till kommunen via Praktik vid events, som då skickade ett trettiotal praktikanter som de själva betalar. Även fast de flesta inte vanligtvis arbetar runt hästar är de alla till stor hjälp.

Två praktikanter som bland annat skött pappersarbete är Farah Alkaby och Mariam Alsibai.
– Det har varit väldigt lugnt, men även roligt. Hästar är intressanta djur, säger Farah Alkaby med en instämmande Mariam Alsibai bredvid sig. Angelica Malmberg ler åt flickorna och utbrister:
– Vi hade inte klarat oss en dag utan er ska ni veta!

Någon som hunnit tävla på den ena dressyrbanan är ryttaren Birgitta Jacobson från Malmö Civila Ryttareförening med sin elvaåriga valack Viccamaro. Men under ritten blåste en banderoll upp och orsakade ett smärre skrämselmoment.
– Hade de inte fått ner den i tid hade jag hamnat på marken, säger ryttaren skämtsamt och förklarar att hennes ganska lugna lagkamrat bara tittade nervöst på ”faran”.
Det är ekipagets fjärde år på Ribersborgsveckan. Men Birgitta Jacobson ställer inte för höga krav på deras prestationer.
– Vi tävlar enbart mot oss själva.
Enligt henne är Viccamaros främsta styrka hans jämna humör, han är alltid glad och positiv.

– Det underlättar då vi åker hit ensamma. Jag kan liksom bara ta honom under armen och gå, säger hon med ett skratt.
Ekipaget hamnade på en fjärdeplats i den medelsvåra klassen B: 2, Vinnare blev Helen Johansson från Malmö Ridklubb med tolvåriga valacken Easy Choise.
Resterande dagar är fyllda med hopptävlingar.

Dagens fråga

Är du rädd för åskan?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev