Lily Wahlsteen och Ella Andersson Bessman delar rollen som Annie. Foto: Yvonne Erlandsson
Lily Wahlsteen med mamma Anna Sahlene. Foto. Yvonne Erlandsson
alla barnen i annie musikal i malmö
annie musikal ensemble och regissör Eva Rydberg

Båda Annie går i mammas fotspår

Den 30 november är det premiär och på måndagen träffades alla som ska vara med och göra musikalen Annie på Nöjesteatern i Malmö för första gången. Då presenterades också de två som ska spela titelrollen, Lily Wahlsteen och Ella Andersson Bessman.
- En drömroll, tycker de båda.

Både Lily och Ella kommer från musikaliska familjer. Lily är dotter till Anna Sahlene och får till och med dela scen med mamma i den här produktionen. Anna gör rollen som Oliver Warbucks sekreterare, Grace Farrel.
– Jag hade äran att få rollen därför att producenten Julius Malmström kände till mig eftersom jag har varit här på teatern förut och sjungit, berättar Anna Sahlene. När han ringde trodde jag att det gällde Lily eftersom hon precis medverkat i en musikal på stadsteatern i Stockholm. Men då visade det sig att det gällde mig. Jag blev mycket glad.
Som mamma brukar Anna inte pusha sin dotter och känner också att det är något som Lily inte vill.
– Men jag sa i alla fall till Julius: ”Vet du att jag har en 12-årig flicka hemma”. Ja, hon är välkommen på öppen audition 29 april, sa han.

Lily har varit med i flera produktioner redan.
– Jag har gjort en musikal på stadsteatern i Stockholm som heter Fun House och så är jag med i nya Sune-filmen där jag spelar Sofie.
Att Lily ville gå på audition var självklart.
– Jag såg musikalen när jag var sju och tänkte på en gång att det var det roligaste jag har sett. Jag kände att det var en dröm.
Familjen bor i Stockholm.
– Så vi får pendla, säger Anna Sahlene, som tidigare gjort ett par stora musikalroller, men annars mest numera arbetar med konsertverksamhet.
Mor och dotter ser fram emot både repetition och spelperiod.
– Det blir första gången vi jobbar tillsammans, säger Lily Wahlsteen.
– Och jag tror det blir ett minne för livet, säger Anna Sahlene.

Malmötjejen Ella Andersson Bessman kommer från en känd skånsk musikfamilj och hade inte sett musikalen Annie, men väl filmen.
– Jag har alltid tyckt om den och tyckt att den var rolig. Så jag kände direkt att det här ville jag vara med i. Och min mamma har också sjungit mycket musikal, berättar Ella Andersson Bessman.
Ella har dansat på scenen tidigare, men det här blir den första musikalen hon är med i.
– Det känns lite nervöst, men också roligt.
Ellas favoritlåt i Annie är Vilket uselt liv, ett nummer som barnen gör tillsammmans. Och Lily håller med om att just det numret är en favorit.

Eva Rydberg regisserar och ser fram emot att få börja jobba med barnen.
– Musikalen ligger så bra i tiden och det är så underbar musik, som jag tror folk känner till, säger Eva Rydberg.
När Eva spelade barnhemsföreståndarinnan Miss Hannigan i samma musikal brukade hon ha med sig choklad till barnen för att de skulle förstå att hon var mycket snällare än rollfiguren.

Vad har du för knep som regissör?
– Jag kommmer att vara snäll och rolig och stötta dem, säger hon. Regissör är man ju för att hjälpa. Nu är det Nanne Grönvall (som gör rollen som Miss Hannigan) som får komma med choklad!

I Annie gör Evas son Kalle Rydberg rollen som Rooster.
– Jag har läst igenom rollen. Det känns väldigt kul och rörande, jag kom på mig själv med att jag satt och snyftade när jag läste, säger Kalle Rydberg.