STOCKHOLM 20150624 Kycklingfiléer på grillen i sommarregn. Foto: Marcus Ericsson / TT / Kod 11470

Dyr grillkväll – får böta 20 000 kronor

Åhus Den 42-årige mannen hade bara tänkt att grilla en köttbit. Istället blev det ingen mat och böter på 19 500 kronor.

Den 25 juli infördes totalförbud mot att grilla även på egen tomt i Skåne, men det var något som en 42-årig man i Åhus missat. På lördagskvällen den 28 juli tände han nämligen grillen för att fixa kvällsmaten, men istället för en smaklig spis kom polisen och stoppade mannens grillkväll.

När polisen kom till platsen vid 18.30-tiden var det full fart på grillen. Mannen hävdade att han inte visste om att det var totalförbud eftersom han legat sjuk. Dock så visste han om att det brann i skogar längre upp i landet, och tänkt på att det nog inte var så bra att ha engångsgrillar i skogen. Han påpekade också att det han grillade var bara mat de skulle äta.

Mannen menade också att grillen stod så till att den var nära en badbassäng med vatten, och bara några meter från grillen var det en ingång till köket där det fanns vatten till hands. Grillen var även täckt med lock som förhindrade att glöd blåste bort från grillen.

Hans förklaringar hjälpte dock föga och nu har 42-åringen åtalats för brott mot lagen om skydd mot olyckor. Mannen har även godtagit åklagarens påföljdsförslag som gör att han får 30 dagsböter á 650 kronor, sammanlagt 19 500 kronor.

Dagens fråga

Känner du dig otrygg i Malmö efter den senaste tidens våldsdåd?

Loading ... Loading ...