Tomelillasonen Jimmy Eriksson gör sin första tävling på nästan två månader då ADAC GT Masters i helgen gästar tyska Nürburgring. Foto: Team Rosberg

Efterlängtad tävling för Jimmy Eriksson

BILSPORT Nästan två månader har passerat sedan senaste deltävlingen för ADAC GT Masters.
I helgen är det dock återigen dags för Jimmy Eriksson och de övriga att göra upp i Tysklands ledande GT-mästerskap, när säsongen når halvtid med ett besök på Nürburgring.

Tomelillaföraren kommer precis som vanligt till start för Team Rosberg i en av stallets två Lamborghini Huracán GT3, som han delar med tyske Jonathan Judek.
Helgens tävlingar körs på den 3.6 kilometer långa – eller korta – så kallade Sprint-slingan på Nürburgring, där det närmare 40 bilar stora fältet lär trängas ordentligt i jakten på framgång under två race.

Visiten i Eifelbergen markerar nummer 4 av sammanlagt sju tävlingshelger i årets ADAC GT Masters-kalender.
De första tre har överlag varit tuffa för Eriksson/Judek, som kämpat i motvind så här långt, men som nu med tillförsikt ser fram emot vad som återstår efter ett par lyckade tester senaste månaden.
– En otroligt lång sommar för min del. Det har varit tufft att se alla andra serier vara i farten helg efter helg, samtidigt som vi haft nästan två månader utan en enda tävling, konstaterar Jimmy Eriksson i ett pressmeddelande från teamet.
– Man saknar det verkligen, och det ska bli skönt att komma igång igen.

27-åringen fortsätter i pressutskicket.
– Vi har haft en tuff start på säsongen, men jobbat hårt och testat en hel del sedan sist, både i Italien och Tyskland.
– Jag tror att vi hittat en del prestanda i bilen. Förhoppningsvis får det den effekt vi hoppas på och vi kan vara med och slåss högre upp i resultatlistan.