Dimitrios Vlastaras var ute och och flög med två vänner uppmärksammade han branden i Vollsjö och larmade flygledningen. Foto: Dimitrios Vlastaras

Eslövsflygaren upptäckte branden

Vollsjö Under torsdagen började det brinna krafigt i ett garage ute i Vollsjö. Branden spred sig snabbt till den närliggande villan. Piloten Dimitrios Vlastaras var den som upptäckte branden – från ovan.

Dimitrios Vlastaras är medlem i Eslövs flygklubb och upptäckte branden i Vollsjö  vid halv elva på torsdagsförmiddagen när han var ute och flög med två vänner.

– Vi var ute på en flygtur från Eslöv till Ystad sen följde vi kusten österut till Kivik. När vi svängde tillbaka från Kivik till Eslöv så såg vi branden direkt och rapporterade den till flygledningen i Malmö. Ju närmare vi kom desto större blev branden, säger Dimitrios Vlastaras som utbildar sig till transportpilot.

Branden i Vollsjö spred sig snabbt från den brinnande bilen i garaget till den närliggande villa. Enligt polisen är villan helt övertänd och kommer inte att räddas.

Räddningstjänsten gick tidigt under torsdagen ut med en varning om att det fanns stor risk för spridning i terräng.  Flera enheter är på plats och arbetar för fullt med släckningsarbetet.

Det var första gången Dimitrios Vlastaras upptäckte en brand från ovan men det är ett scenario han har tränat inför.

– Jag är medlem i Frivilliga flygkåren och vi flyger ibland och gör övningar för att kunna hitta mål på marken och upptäcka bränder. Man håller alltid utkik efter sånt.

Läs mer:

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×