Michael Palin. Foto: Erlend Aas/NTB scanpix/TT

Rosa riddare i helig graal

En amorös rosa riddare i Monty Pythons galna värld?
Det är en av de sketcher som aldrig kom att användas som nu har återfunnits i Michael Palins anteckningsböcker som förra året deponerades på British Library.

Den brittiska humorgruppen Monty Python tackade för sig med filmen Meningen med livet 1983 men de har egentligen aldrig förlorat greppet om publiken. Trots några återföreningar på scenen har det inte blivit något nytt material.

Men nu har ett antal scener som skrevs men aldrig spelades in hittats i de anteckningsböcker som Michael Palin förra året deponerade på British Library, rapporterar The Times. Två av dem är från filmen Monty Pythons galna värld, idag väl mer känd under sin engelska titel: Monty Python & the Holy Grail.

Det kunde ha blivit så att vi istället för att få en svart, och gradvis allt mer lemlös. riddare kunde ha fått en rosa dito, med amorösa intentioner. Vi kunde också ha fått en bokhandel i vilda västern. Exakt hur den sistnämnda passar in i berättelsen som utspelar sig på 900-talet efter Kristus är oklart. Det gjorde väl å andra sidan inte det anarkistiska bondekooperativet eller polisbilarna heller.

Till The Guardian säger Michael Palin:
– Ibland har man sådana saker. Jag minns inte varför de inte användes. The Holy Grail utvecklades gradvis och i början hade vi långt mycket fler idéer än vad som till slut hamnade på duken eftersom man måste ha ett narrativ, I slutändan var berättelsen om riddarna stark nog.

Materialet i Palins anteckningsböcker kommer att visas för allmänheten.

×