Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen

Misstänkt explosion på Lindängen

Malmö Strax efter klockan sex på söndagsmorgonen larmades polisen om en explosion i en lägenhet på Lindängen.

En man i 65-årsåldern har anhållits för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen har spärrat av lägenhet och boende på det våningsplan där händelsen inträffade och på våningen under har evakuerats. Boende i det aktuella trapphuset kan ta sig till och från sina lägenheter.

Polisen är i nuläget osäkra på vad som inträffat. Händelsen ska ha inträffat på 16:e våningen i ett höghus med lägenheter på Munkhättegatan. Boende i huset larmade polisen klockan 06.08 efter att ha vaknat av en hög smäll. Nedanför fastigheten ligger delar av ett fönster och betong som rasat.

Polisens bombtekniker har geneomfört en undersökning i lägenheten och ska nu analysera de prover som tagits. Arbetet på platsen avslutades strax före lunch.

Räddningstjänsten fanns på plats under polisens undersökningsarbete.

– Vi har inga uppgifter om personskador. Vi var på plats tidigare och lämnade, men nu är vi tillbaka igen. Polisen vill ha oss standby när de gör sin undersökning i fall att något skulle inträffa, men i nuläget är det framför allt en polisiär insats, sa Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten syd, en stund före klockan nio på söndagsförmiddagen.

Dagens fråga

Tror du Sverige får en ny regering före årsskiftet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×