Linda Sällström har under de senaste säsongerna varit Vittsjö GIK:s allra viktigaste spelare. Att ersätta henne blir en svår nöt att knäcka för Vittsjö. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Linda Sällström (i mitten) firar med Clara Marklund och Hannah Wilkinson efter ett mål mot Djurgården tidigare i månaden. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Sällström lämnar Vittsjö

Det är bara detaljer som återstår. Allt talar för att Vittsjö GIK:s stjärna Linda Sällström i veckan blir klar för Paris FC.
– Jag kan inte säga något, säger Vittsjös sportchef Erika Nilsson.

Finska landslagsanfallaren Linda Sällström kom till Vittsjö inför säsongen 2015 efter en skadetung sejour i Linköpings FC. Efter tre och ett halvt succéår i Vittsjö GIK kommer nu 30-åringen att dra flyttlasset till Frankrike.

Med största sannolikhet är det Paris FC som Sällström kommer att skriva på för och inte Paris Saint-Germain, som det tidigare har ryktats om. Paris FC hette tidigare Juvisy och blev i år fyra i franska ligan. Paris FC är en traditionstyngd klubb och har under namnet Juvisy varit i topp fem i den franska högstaligan varje år sedan 1983.

Enligt vad Norra Skåne erfar från flera av varandra oberoende källor är det bara formaliteter som återstår innan kontraktet är påkritat och övergången lär de facto redan vara i hamn. Den obligatoriska läkarundersökningen bör vara det enda som skulle kunna stoppa flytten för Sällström, som har haft tre korsbandsskador.

Enligt Norra Skånes källor kan det finnas en klausul i Sällströms kontrakt som gör att Vittsjö inte kan stoppa henne vid vissa sorters övergångar.

Linda Sällström blev i fjor tvåa i den damallsvenska skytteligan med 15 mål. I år har hon hunnit göra sju mål på elva matcher vilket gör henne till trea i årets skytteliga. Det är dessutom hälften av de mål som Vittsjö har gjort den här säsongen.

Vittsjö ligger efter halva säsongen tia, på samma poäng som Eskilstuna United under nedflyttningsstrecket. Vittsjös nästa match är en träningsmatch mot Rosengård på söndag i Vittsjö medan den första allsvenska matchen efter uppehållet blir borta mot Sällströms förra klubb Linköping söndagen efter, den 5 augusti.

Linda Sällström och Vittsjös sportchef Erika Nilsson har båda avböjt att kommentera.