Blottare följde efter små barn till lekplats

Eslöv När syskonparet, som båda under tio år gamla, var ute och åkte sparkcykel blev de efterföljda av en man som blottade sig.

Igår kväll lade deras mamma upp en varning på facebooksidan ”Eslövsligan” för den främmande mannen som hade blottat sig för hennes barn.

Det var när dottern och sonen var ute och åkte sparkcykel till en lekplats i västra Eslöv som en man följde efter dem. Deras mamma var bara 500 meter bort. De hade bestämt vilken tid barnen skulle komma tillbaka igen.
Väl hemma igen vid middagsbordet berättade dottern om en man som hade ”stått och kissat” och det märktes att hon tagit illa vid sig, berättar hennes mamma för Skånskan. Sonen var lite längre bort och såg inte blottaren.
– Jag insåg att ”nej, så kisssar man inte”, och gick tillbaka till lekplatsen med dem så att de fick förklara hur allt hade gått till, säger hon.

Mamman säger att dottern verkar ha ett stort behov av att prata om det.
– Det är svårt för henne att skaka av sig bilden och hon har overklighetskänslor, hon undrade ”varför gör man så mot ett barn?”, säger mamman.
– Det är så frustrerande att det hände så nära, vi hade precis bestämt att ge dem lite ansvar att få gå själva till lekplatsen. Det ett steg fram och två steg tillbaka, fortsätter hon.
Nu är dottern väldigt rädd för att se honom igen, och polisen meddelade till mamman att de skulle ringa 112 direkt om de såg mannen igen.
På Facebook har inlägget väckt många reaktioner. Mamman skrev om händelseförloppet och också mannens signalement: brunt ganska kortklippt hår, brunt skägg, tjock om magen. svarta shorts och mörkblå t-shirt.

I mitten på juni skedde det en liknande incident med en blottare och en åtta årig flicka på Trollsjögatan. Men i den polisanmälan finns inga signalement.
Presstalesperson för polisen i region syd, Calle Persson, säger att patrullområdet i Eslöv nu känner till ärendet och håller ögonen öppna, samt tittar efter om det finns någon i straffregistret som gjort sig skyldiga till liknande brott.
– Det är sådana åtgärder som brukar vidtas i dessa sorts fall, säger han.
Ännu finns alltså ingen misstänkt.
Lunden där dottern utsattes för sexuellt ofredande av blottaren ligger mitt i ett villaområde där det är mycket folk i omlopp.
– Man vill ju inte skrämma sina barn, man vill att de ska vara trygga och nu är det mamma och pappa som är otrygga med att de går iväg själva, säger dotterns mamma.
– Man får ju så dåligt samvete, känner sig som en oansvarig mamma, skuldbelägger sig själv.
Nu satsar hon på att de ska känna sig trygga igen.
– Jag är glad att de är två och att de har varandra, säger hon.
Men längre bort än gatan där de bor kommer de inte att leka själva på ett tag.

Dagens fråga

Har du rest med ersättningsbuss idag?

Loading ... Loading ...

Webbkryss