Foto: TT

Pride portar den enda homosexuella partiledaren

Inom några veckors tid är det dags för Stockholm Pride. Arrangemanget har vuxit till ett mycket stort format och fylls med mängder av aktiviteter där en rad organisationer både ställer ut och deltar i debatter och demonstrationståget. Sammanlagt beräknas omkring 90 utställare finnas representerade på Europride park. Enligt organisationen beräknas 45.000 personer besöka utställningarna. Detta är självklart en viktig arena för politiska organisationer att synas på. Därför har förutom de traditonella partierna det relativt nya borgerliga partiet Medborgerlig samling anmält intresse för att finnas med på utställningsområdet. Men beskedet från arrangörerna blev ett nej. Som skäl anges att Medborgerlig samling inte fokuserar på samtliga som ryms inom HBTQ-begreppet utan lägger tyngdpunkten på enbart homosexuella, lesbiska och bisexuella personer.
Medborgerlig samlings partiledare Ilan Sadé är själv homosexuell, den enda partiledare i vårt land som öppet har varit det. Han har också utvecklat varför han skiljer på sexualitet, H och B, från livsstilsval som T och Q, vilket faktiskt är sakligt relevant.
Ledningen för Stockholm pride har sent om sider försökt förklara sitt ställningstagande, vilket erinrar om talesättet; försök inte förklara, det blir bara värre.
”Vår uppgift är att skapa en pridefestival utan att blanda in partipolitik.” Att stoppa MED och tillåta andra partier är förstås raka motsatsen.
Lars J Eriksson

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×